ads

Sunday, May 29, 2011

Aufa rindu teacher

Salam sayang,

Petang tadi Aufa dapat juga pergi ke playgroup Genius Baby on Board, setelah 2 minggu miss the class.Bila tak pergi playgroup asyik ulang ulang cakap, Aufa nak pergi school.Aufa nak jumpa teacher.Bukan dengan ummi je.Dengan makcik dia pun sama.Mak cik dia pergi universiti.Dia luahkan kat makcik dia pula, Aufa nak pergi school jugak.Aufa jumpa teacher Aufa.Hehe.Dengan nenek pun,dia bagitahu,Aufa rindu teacher Aufa.Bila nenek tanya,Aufa tak rindu nenek ke? Dia selamber je jawab, TAK.Haha.Sabar jelah Aufa ni.Nampaknya memang dia amat merindui teacher watienya.

Tadi lepas pergi jemputan perkahwinan,cepat2 bergegas ke puchong.Tapi terlewat 15 minit jugak lah.Jauh jugak dr shah alam ke puchong.Jem pula.Sebab Aufa, Abi korbankan masa dan waktu rehat Abi sekejap.:)

Tadi Aufa tertidur dalam kereta semasa dalam perjalanan.Bila sampai terus ummi,kejutkan dia.Jom jumpa teacher.Terus dia cergas terbangun! sambil sebut ayat keramat dia,nak pergi school,nak jumpa teacher!!! dengan excited..Hehe.Selalu kalau kita kacau atau kejutkan dia dari tidur sure dia akan mengamuk.Tapi pasal teacher, terus cergas and happy! 

Hari ini belajar tentang heart shape.Seronok sangat.Aufa buat colouful heart shape bookmark masa art time!

video Aufa dan kawan-kawan menyanyi Good morning di Genius baby on board.Happy bukan main sekarang kalau pergi school :)

Paling tak tahan, Ummi saja tanya dia.Aufa sayang teacher ke sayang ummi? Dia jawab, sayang teacher.Tak boleh percaya mula2.Ummi tanya lagi banyak2 kali.Jawapannya still tetap sama,Sayang teacher.uwaaaa...Haha.Suka teacher watie dengar tau! Mahal tuh.Hehe.

Ummi cakap sedihnya Aufa tak sayang ummi..Ummi nak pergi batu belah batu bertangkup lah.Pastu selamber je dia jawab, Ooooo..nanti ummi lari.Pastu batu makan ummi kan? Hahaha.Selalu kalau dia naughty cakap dengan dia camtu.Sekali dia kenakan kita balik.Aduhai..Aufa..Aufa..semakin keletah,makin becok,makin banyak bertanya.Dah besar dah Aufa...:)

p/s : nanti esok sambung cerita sabah lagi yer..:)

7 comments:

Sitisifir10 said...

Penangan Watie :)) heheheheheh

yatie chomeyl said...

ummi dah ada pencabar skrg ekekeke

Gieyana said...

dah makin besar Aufa n cleaver..:)

♥MAMASYAZA♥ said...

wow bestnya dpt jln2 g sabah

ieda said...

sooo sweet .. kalau gitu ummi kena jadi teacher aufa lah nie .. ekekke x leh jadi :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, seronok nyer tengok pic kat sabah tueee..cantik betul ler view nyerr

Rai said...

untungnya..anak2 susah betul nak ke sekolah..