ads

Saturday, February 26, 2011

Manfaat bermain di playground

Assalammualaikum wbt


Tahukah anda bermain di playground banyak manfaatnya kepada anak-anak.bukan sekadar untuk bersuka ria.bukan sekadar membuatkan mereka gembira.bukan sekadar menghabiskan masa bersama.

Tetapi kajian telah membuktikan playground boleh merangsang pertumbuhan otak,motor skill ,emosi dan kemampuan bersosial mereka."Playgrounds that promote different types of play are vital for a child’s cognitive, emotional, physical, and social development.Playground free play allows children to play any way they choose, supported by a wide range of structures and spaces"

Baca full artikel di benefits of playground for children ages 0-5

Anak-anak memang suka ke playground.Betapa gembiranya mereka...:)

her fav, slide!

adam exploring new thing

cheerful girl

excited face


happy face
adam suka ditimang tinggi tinggi!

Playgrounds adalah penting buat kanak-kanak.Ia memberi kegembiraan kepada anak-anak.kegembiraan ini akan memberi kesan positif kepada perkembangan mereka.

Kami suka playground.Abi dan ummi pun bahagia bila anak-anak seronok.Berpujuk nak ajak kakak aufa balik.seronok betul bermain! Jom kawan-kawan! :)

Selamat berhujung minggu semua! Semoga bahagia dan ceria bersama keluarga tercinta.:)

7 comments:

nieda said...

mmg weekend selalu bawa HUmaira pergi playground..kalau dapat takmo balik dah

ibunaznoy said...

cerianya ank2 ummi kat playground tu,bestkan tgk ank2 hepy..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

salam, ari tu pernah cakap ada join Palace Vacation Club rught?ada view kat blog tak?

Ummi Salsabila said...

Nieda: samalah dgn aufa dear..takmo balik.pujuk sakan nak ajak balik.suka sgt dorang kan..;)

ibuaznoy: mmg camni kalo pi playground..ceria je.betul, kita pun happy ;)

Ummi Salsabila said...

Anje : oh psl vacation club tu tak share lg dlm blog.nape anje? Join juga kan?

AshAnas said...

kat kawasan umah shira xde playground... huhu...

So Shy Lady said...

salam ummi,

main itu saat gmbira buat ank.
sy pun suka main ngan ank2. bkongsilah saat gmbira dgn mrk ;D