ads

Wednesday, February 9, 2011

Adam ketika usianya 8 bulan

Assalammualaikum wbt..

Sepanjang lapan bulan ummi tengok banyak perkembangan hero kesayangan ummi,Muhammad Adam.Seronok dapat lihat perkembangan dia.Sangat teruja bila tengok his first milestones.Cepat -cepat rekod his first milestone moment.Priceless! Excited!

Bila adam semakin maju dalam perkembangannya.Ummi terasa cepatnya masa berlalu.Cepatnya adam membesar...Jangan lah cepat sangat sayang.Nanti ummi rindu baby ummi yang mulus,wangi dan montel.

A healthy breastfeeding baby.Alhamdulillah.

Timbang berat badan terbaru adam ialah 9kg.Susut sedikit.Alhamdulillah,adam masih menyusu badan.Berselera makan.Senang hati ummi bila adam suka makan.Pantang jumpa semua  nak mamam! Tidak ada masalah bab pemakanan.Alhamdulillah.Makin semangat ummi buat bubur untuk adam setiap hari.

Nak makan Nugget jugak!
 
Masuk lapan bulan adam sudah boleh duduk sendiri.Adam mula merangkak.Adam sudah boleh tawaf satu rumah. Adam terkedek kedek comel merangkak sambil merengek cari ummi di dapur.Sudah besar anak ummi.Lagi sekali.Cepatnya masa berlalu.

Adam first crawl on this day ketika bercuti di Penang awal bulan hari tu.
Sekarang Adam masuk phase pulling up iaitu memaut.Pantang ada benda yang boleh dia berpaut.memanjatlah dia.Memaut katil,meja,pintu pagar.Asal boleh.Asal ada peluang untuk berdiri.Badan kita pun dia panjat,nak memaut,nak berdiri.Ya,yang penting sudah lasak.Boys will always be boys,right?

Adam juga bukan mat cool lagi.Sekarang adam sudah menjadi mat cengeng.Hehe.Kerap menangis mahu berkepit dengan ummi.Adam juga macam ada alarm.Bila ummi bangun tinggalkan dia.Dia akan ikut sama terjaga.Mungkin dia kenal bau ummi kot.Ada bau ke? Sedar je bila kita bangun.Mahu ajak ummi tidur sekali agaknya.Hehe

Yang paling kelakar.Adam sudah pandai buli Kakak.Malah,buli balik pun boleh!  Dont play-play with me kakak! Hehehe.

video

Video adam 8 bulan 2 minggu semasa di GBOB.Adam exploring carpet textures,playing ball and crawling.:)

We love you unconditionally,dear! Semoga adam membesar dengan sihat dan bijak.Dan menjadi anak yang berakhlak mulia sama seperti nama yang diberi, Muhammad Adam.Muah banyak-banyak!

13 comments:

yatie chomeyl said...

adam bam bam yg sungguh putih gebu dan hensem..meh sini aunty nak cubit2 pipi tu

Momma Mia said...

geram dengan Adam sangat bam bam...
wah adam pun dah join Gbob yer...
Seronokkan US tengok milestone anak2 ni... yg sulung & adik sangat berbeza. That's make their so special kan??

Nadiah Sidek said...

bulatnya adam..geram tgknya

♥MAMASYAZA♥ said...

aunty tgk adam memang gerammmm, rsa nak cubit aje

sugar*spice*salt said...

cutenya anak sis...really love the handsome boy..

Ummi Eisya said...

comel tul la adam ni..gebu dan putih..gerammm

Intan said...

Betul tu, comel dan gebu sungguh adam nie...one healthy BF baby!

Seronok tengok US, dah ada dua...sepasang pulak tu. K.Intan wlupon sorang lagi nie pon rasa mcm cepat sgt masa berlalu.

Milestone anak2 nie lah yg akan jd kenangan buat kita kan :)

Ummi Salsabila said...

yatie : meh meh aunty..flykiss from japan.yuhuuuu!

Momma mia : betul kak.mmg lain betol dgn aufa dulu.semua xsama.adam xtumbuh lg kak.tp milestone cpt skit dr aufa.each baby is unique! :)

adam xjoin GBOB.teman kakak every week.dpt main kat GBOB sekali.hehe.

Ummi Salsabila said...

Kak nad, mama syaza : Alhamdulillah.geram jugak.selalu gigit dia.hehe.

sugar spice salt :

thanks! anak2 u pun comel2!

ummi eisya : tq..kak eisya lg bam bam.

Ummi Salsabila said...

Kak intan : berkat tgk gambo baby yg tombam masa preggy dulu.Alhamdulillah..org xckp anak kita kecik pulak.ckp besaq pulak! hahaha.

doakan rezeki utk akak pula.Insy,tak lama lg tu :)

btol, kenangan kita .sbb dorang membesar cepat betul rasanya..

Nurul Izza said...

ee cantikla background gmbr adam kedua.mcm betul2 di kg.suke betul.tu kg kt melaka ye?

p.s: debab betul adam.geram je nk gigit tgn dia. haha

oh ya kak raudhah iza tag akak join give away..

iza tag aakak di http://zasgiveawaycontest.blogspot.com

Ummi Salsabila said...

Izza : yang,tu gambar kat kota mahsuri,langkawi..

akak mmg sellau gigit tgn dia.Haha.

ok,akak lama tak bercontest,nak pnsk kan enjin blk..(",)

AshAnas said...

umur aufa time ni, odah dh pregnant adam kan?