ads

Tuesday, April 7, 2009

Mahu Jadi Ibu Terbaik untuk Aufa



Award ini dihadiahkan oleh Kak Nurul & Mummy Adam . Thanks a lot yer..



1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!



==> bila dia nak tido mesti kena ade nenen.if xde, xboleh tido..nak nenen sambil kepit2.. if xdpt,menangis kuatla aufa.ummi tidokanlah aufa.tapi punyalah 'gayut' lama betul..mata da tutup.tp still gayut.bila ummi tarik.dia tersedar & cry.bila ummi bgn, dia pun bgn jugak.aduh..punyala lama.bila da byk kali, tp xtido2 jugak.ummi pun jd marahla..sori yer syg..ummi syg aufa sgt2..if ummi xde keje,ummi xkesah boleh kita landing then sleep sama2..ummi suka jer..aufa mmg suka ajak ummi join tido.hihi..



2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.



==> Breastfeed dia..suka sgt dgn nenen..suka kepit2..suka susu ibu jer..
==> Bila bgn tido, aufa suka senyum2 bila nmpak ummi..good morning syg..happy sgt bila tgk aufa happy..
==> I love her smile! suka sgt bila dgr aufa ketawa terkekeh2..so cute.. suka jugak mulut aufa yg riuh tuh.
==> Bila mandikan aufa..aufa suka mandi..tepuk2 air..then ketawa bila mandi..
==> Shopping.. jalan2 cari makan..even if abi keje.ummi shopping berdua dgn aufa je pun best.tp if abi ade lg best! (yg penting abi belanja ummi & aufa yer..yeyeye)
==> Take her picture..suka senyum..love to see her picture too! pastu pk2 ikut sape ek aufa nih..abi ke ummi? hihi
==> Suka sgt tgk dia.sumenye cute! cam ummi diala (perasan jap) .suka sgt tgk esp tgn,kaki,mulut,mata dia.soooo cute..sumenye kecik..tapi ummi paling suke peha aufa.cam drumstick.uuiii..tembam betul! rasa nak gigit2 jer ;)
==> Suka bacakan aufa buku.and nyanyikan lagu fav die I'm a Little Teapot..Aufa will senyum2 smpai nmpk gusi yg xde gigi tuh :)




Send this to 8 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.~ Mama Fiza, Mummy Sara, Mommy Damia,Ummi Khayra, Dr Hanim, Ummi Musa, Ummi Balqis, Kak Yong, Yatie chomeyl mom to be, Kak Dinie, Mama Aqish, Ibu Dalila to all Mummy yang belum dapat Award nie.. Anyway, each mom is the best mom for their kids!
~


photo by abi.ummi tgh masak.aufa merengek.then, letak aufa dlm bakul.aufa tgh pegang baby carrot. abi came terus snap pic aufa.abi kate, ala2 saiful nang from photomama.com tuh.orked duduk dlm bakul mengkuang.aufa duduk dlm bakul baju.hehehe

8 comments:

yatie chomeyl said...

eh i x jd mommy lagi dah dpt award nih..bestnyer :) nanti baby SN dah kluar, i grab award ni ye..thanks :)

kakyong said...

Salam Ummi salsabila

Oooo.. suka nenen kepit2 yer! hmm, aliya pun sama, kdg2 sampai lenguh bahu & tengkuk di buatnyer.. bila lepas jer melalak.. nak buek camno kan.., time ni le nak kepit2 dgn ibu..

btw, kakyong dah buat dah tag ni walopun foto mom of the year nye lain sket.. nanti baca kat sini yer..
http://kakyong72.blogspot.com/2009/03/mom-of-year.html

Elyn said...

dulu pun saya hangin kalo wafiq nk menyempeng lame2 b4 tido now alhamdulliah die senang dh nk lelap.......... chaiyok2 ummi salsabila!!!

Ummi Salsabila said...

yatie chomeyl : hehe.u dah jd mommy la tu..da da bby dlm perut..
kak yong: kak yong da dpt rupanye.ok , sy dah baca..tulah,mmg suka kepit2.nak wat camno.tu yg dio suko..hehe
Elyn: tula, lama sgt tu yg jd angin.rase nak tercabut je.hehe.gambate! mama wafiq!!

diniedinar said...

ummi salsabila, mmg kekadang rasa letih bila bb nak berkepit nenen je..tp nikmatilah momen tu sbb bila bb dah besar & tak nenen lg kita akan winduuuuuuu sgt2 saat tu.

hmmm...bila la alya nk dpt adik lg

Ummi Salsabila said...

kak dinie : terharu pulak akak camtu..uhuk2..:(
moga cpt2la alya dpt adik...terubat winduuuu akak nnt.hihi

mummy sara said...

ala ummi aufa... tentiu tentiu kasik award.. sitisifir pun ade bg award ni tp smp skrg tak sempat menulis lg.. hehehe.. anyway dear.. u r the best mom to aufa.. ever! thanks=)

Ummi Salsabila said...

thanks mummy sara!! muaaahhh!!!