ads

Wednesday, April 1, 2009

Pouch & Mei Tai

Ummi minat sgt dgn pouch.so,ummi nak cari satu untuk aufa.sng nak kendong dia.xlenguh tgn ummi ni.selain kelebihan die, boleh direct breastfeed baby.excited punya pasal ummi cari kat sacc.ade some baby shops kat situ.cari punya cari byk yg da abis stok.tinggal yg tak cute je.then,p anakku shop plak.jupe some pouch sling ni.tgk2 design xla interesting sgt.ummi try2 okla.terus beli..
Nie ummi da bape kali pakai carry aufa oklah.aufa pun mmg prefer dukung n berkepit rather than duk dlm stroller (manje la katakan)..but kain pouch ni licinla and saiz nye punyalah beso..kena adjust2 dan nampak xkemas coz byk kain yg tergeber2..hehe.color pun hijau plain je.
Next weeknye,ummi p sarakids coz de seminar geng mommies tu kan.ummi jupe byk lg pouch sling yg cute2.brand big eyes shop.harga pun sama dgn pouch yg ummi dah beli tuh...alaaaa...cutenye....ummi tgk auntie sue (lunatots) pun beli gak.cutenyeee iki duk dlm tu...


ni gamba contoh. many pattern & color (corak2 yg sgt cute) ,many sizes (ikut size bdn mommy),kain cotton (xlicin), homemade lg tau..special tu...hihi




yg ni plak namanyer snuggy mei tai.special designed by WAHM.abi minat yg ni.cute jugak.byk pattern & color..ada corak stripe,leaves.very creativela..about price pulak,kena add sikitla coz mmg special sikit kan,ade pocket,buckles..tp compared to pouch, mei tai nampak cam besar sikit.may be boleh pakai lama sampai toddler..snuggy ada jual pouch jugak, as their new product! well done!!
disebabkan ummi da beli pouch yg boring, licin & gabak itu.hihi.ummi terpaksa gigit jari jelah.guna jela yg tu dulu.ummi tak nakla membazir..bersyukurlah dgn apa yg ada..(tazkirah pulak).lgpun aufa & ummi mantain cute jer bila ber'pouch' gabak itu.hehe.baru2 ni ummi pi kedai runcit ber'pouch' bwk aufa.rmi tegur cutenye..cutenye carry baby camni..ada kate carry cam org dulu2.sbb org dulu2 pki kain batik kan?
moral of the story : jgn terburu2..kena survey2 dulu ok..don't ever kecikkan skop (ayat abi yg ummi paling suka!).in this case, xde yg kite minat kat kedai tu..cari kat kedai lain.malas nak survey2? go online shopping!.
p/s: ummi jd promoter la pulak ari ni..xpe,ummi suka support..bila la nak promote product sendiri pulak..???


8 comments:

mama-qaisara said...

sya beli pouch pn dr online store..more convinient..senang nk survey.klu beli kt luar nk kene gi sana sini survey.agak melecehkan..sya dlu bebulan2 survey kt internet,dah jumpe yg betul2 murah n bekenan dihati baru beli.hehehe

precious innocent said...

sy xleh bmei tai atau bpouch nie.. ayahnye ryan x suke.. dia x konfiden.. melepas... huhu

-mama emma-

Ummi Salsabila said...

mama qaisara : betul2! jgn jd cam ummi salsabila nih.coz baby stuff ni hargenye boleh tahan jugak kn..so,survey btul2 dulu then bru beli..
mama emma : maybe ayah ryan lebih confiden dgn baby carrier yer..mmg betul jugak.pakai pouch ni kn ati2 jugak.bila dia gerak2 boleh BOLOS! hehe..

Mommy Lyna said...

walaupun ada pouch & mei tai tapi xleh guna sebab rasa xselesa. nape ek?adakah daku tak pandai pakai? hahaha.

mummy_adam said...

betul tu.. soping online senang n byk choice.. dulu beli baby sling for adam kat http://www.thebabyloft.com/ tapi xconfident nak pakai, beli for my maid jer.. coz dia yg rajin nk mengendong adam nieh.. me&hubby prefer baby carrier.. mudah n senang..

Dayah said...
This comment has been removed by the author.
Dayah said...

saya ada 2 pouch sling tapi satu dh letgo kat org sbb tak selesa ,silap size.lain brand lain size dia.yg satu lagi saya beli 2nd hand..Ridzcollection..Ridz jahit sendiri (JApannese cotton).. smapi skg dok ada.. mmg guna especially p mall/pasarmalam/even buat keja rumah (tgh masak pun) bila anak saya takmo dok bwah.hehe
babycarrier yg kat pasaran tu murah kan tapi bila kita kendong anak,make sure punggung dia bwh dari lutut..sbb kalu kaki tergantung kat bwh, ada effect to spinal dia..nanti saya try review psl sling & dpdtkan journal psl baby carrier ni..ada kat peekaboobaby

Ummi Salsabila said...

mommy lyna : mommy xselesa pakai ker? pe kata biar ummi yg pakai..hehe.(xmalu)
mummy adam : setuju jugak,baby carrier easier & more safety rasenyer..boleh msuk dlm whishlist ummi pasni..tp ingat..kn survey2 dulu..hihihi.
dayah : betul2! boleh pakai ms masak..samala..bila dia mengada2 tu kn kendong dia.TQ for sharing..

pouch/Mei Tai/baby Carrier? - masing2 de pros & cons.harga pun berbeza ikut kualiti.ada yg agak mahal & ada yg affordable..so,tepuk dada tanya selera..hehe.