ads

Wednesday, April 22, 2009

CERITA AHAD

Ahad lepas kami balik umah wan (mak abi) di kampung pandan.my SIL & anak2 buah sume ade.riuhla jawabnya..ini pic ihsan dari my niece amira.mak cik copy dr blog mu.TQ dear.credit to u dlm usaha mengedit pics ini..hehe.


Aufa in action

my nephew,syahmi.very chubby.suka sgt mkn!!


megazine cover.TQ kak mira!


special menu that day was kerang masak rendang & laksa.freakin' delicious! i love it.MIL mmg pandai sgt msk! ummi mkn 2pinggan nasi,2pinggan laksa.xingat diet!
Then,ptg tu kami ke Tesco jap.anak buahku,Amirah &Amirul pon ikut. Turun je from kereta, ummi baru perasan that i wore kasut sebelah lain, sebelah lain... But, I think it's not that obvious coz corak of both kasut ala2...but lawakla..
buruknye kaki.huhu.klaka kan.sandal ummi yg color hitam tu.sebelah lg wan punya! kah kahkah.mari gelakkan diriku ini.lawaknye.ku gelakkan diriku sendiri.excited nak pshopping punya pslla ni! hahaha.

Pic aufa lg.kak mira rajin amik pic aufa.aufa tgh main dgn biskut.bkn mkn pon..
After shopping.nak balik ummi ternampak DUNKIN DONAT. mmg favku.ummi pujuk abi stop mkn donat..td br mkn byk.mkn lagi.hehe.saja nak belanja anak2 buah ku nih.


That's all.to amira & amirul, nnt kita jumpa & hangout lg ye...take care dear..
p/s: risaula mommies.aufa still xmo mkn..if nsb baik pun,dia mkn satu or dua sudu je..

8 comments:

kakyong said...

Salam UmmiSalsabila..

heheh. tak le nampak sgt kasut lain sebelah tu..
sakan memborong yer.. aufa belum nak makan? tak excited ker? so far US bagi dia makan menu yg camana? takper cuba la tatik lain pulak..

Ummi Salsabila said...

lawakkan kasut sblah lain..
aufa xmo mkn..sblm ni watkan homemade food.buat bubur nasi,puri epal,pear,etc..campur dgn susu bdn sikit.tp dia xmo gak.pastu, p beli biskut,jar food,nestum pun xmo gak..dia lapo nak minum susu bdn je..

Tiara Amirah said...

Amboi...=)

Cerita siapa la agaknyer tu? hehe...
Gambar dr mana la agaknyer tu? hehe..
Siapa la yg tangkap gambar tu?

hahahahaaa...

=)

Ummi Salsabila said...

Amirah~ hahahaha.perli mak cik ea..sume dr mira.citer pun dr mira but edited by mak cik.hehe

kakyong said...

salam Ummisalsabila,
hmm.. dia belum rasa nak makan kot.. masa u all makan, dia dok sekali tak.. kalo dia tak nak @ belum ade keinginan nak makan, apa kata rangsangkan mata nyer dulu.. jadi bila u & hubby makan, bawa dia sekali di meja makan.. bior dia jadi pemerhati utk bbrp lama.. kalo terasa cam dia nak makan, just get ready nasi blend utk dia..
kakyong memang malas masak bubur utk anak2, sbb anak2 makan sikit.. so since fikri memang formula nasi blend jer..
1st stage, mungkin hanya 1/2 @ 1/3 senduk + ikan secubit + vege sikit + air masak 1/3 cawan.. try bagi dia rasa.. mana tahu bila makan berjemaah dgn mama&papa nyer, terangsang selera nak makan nyer.. then suap suku sudu, suku sudu sikit sikit.. & tengok respond dia.. baby ni tak sama, ade yg SUKA sngat makan, ade yg suka SUSU IBU jer.. hihihiii..

btw, kakyong tak brp rekemen la nestum @ biskut baby tu, sbb too sweet.. baby suppose mkn something yg tiada rasa, sbb kita nak bg doa rasa texture makan tu.. kakyong memula dulu, bg Aliya nasi blend jer.. pastu baru sket2 campur sayur/ayam/ikan.. daging belum lagi.. sbb daging liat,.. blend pun tak halus.. huhu..

good luck aufa...

Ummi Salsabila said...

kak yong ~ maybe dia xrasa nak mamam lg kot.dia rs susu bdn stil cukup tuk dia.mmg dia sll tgk ktorg mkn.die beriya je tgk.mcm intereted.i mkn cekodok pisang pun dia rampas.tp bkn le mkn pon bnde tuh.bl time mkn bubur xmo plak.risau kak yong coz bdn die dalah kecik je..dia suka SUSU IBU je..

yg psl nestum @ biskut bby tu.kami mmg xnk bg mula2.yelah, bnde camtu ofkos ada perasa tmbhn& pengawet kan..nak bg homemade je..but MIL suh try bg gak.ne th die nak.but,de result sama gak.dia xnk gak..

TQVM,kak yong.isy nnt i try nasi blend with vege & ikan cam kak yong.maybe die suka...
if dia xnak gak.maybe dia xrasa lapa.rasa nak pi jupe doc je tny..

kakyong said...

Ummisalsabila,
mungkin dia suka nak men-men dulu kot.. kalo food yg boleh dia pegang tu, bg jer dia pegang.. selera baby ni semua tak sama.. before 1 year mungkin tak riso sgt kalo dia tak nak makan.. aliya pun kalo susuibu nyer tengah mewah, seharian kakyong tak bg dia makan.. sua nenen jer.,dia okay lagi, takde plak mberontak tak makan.. :))
takper aufa kecik comel, janji aufa sihat..

Ummi Salsabila said...

kak yong ~ xpe ye kak yong.kn take time lg..bila dia dah kenyang susu,xingat mkn kan..xpela layan jelah aufa ni.tunggu blla dia nak mkn.xkisah dia xmo mkn.lg sng,sua nenen je.hehe.tp coz bdn die kecik je,tu wat jd risau tu.anyway.TQVM kak yong coz concern psl prob ummi ni...huhu.syg kak yong! hehehe