ads

Wednesday, April 15, 2009

Aufa Jatuh!! & Poney Warehouse!!!

Petang smlm Aufa jatuh dari katil ketika sedang tido.ummi dah letak bantal untuk kepung aufa.tapi nampaknya aufa kuat lagi.jatuh dengan bantal sekali.ummi yg sedang tido terkejut dengar hentakan kuat sgt..dushhhh!!..terkejut!!! bayangkan mcmmana benda yang jatuh ke lantai.ummi terbangun terus dukung aufa.aufa menangis kuat sgt2x..Ya Allah!! berderau darah ummi..ummi gosok2 kepala aufa.pujuk2 aufa..pastu aufa ok..sengeh2 cam bese..ish anak ummi..aufa da lasak.guling2 sana sini..da mcm steamroller.pusing 360 darjah..mmg bahaya tido atas katil bila dia da lasak..

Pastu bila abi balik ummi citer la aufa jatuh dari katil.kepala da benjol!! abi terkejut & risau.abi kate kena jaga kepala budak2 ni.takut apa2 jadi kat dalam kita tak tahu..bahaya tau.kepala baby xsama dgn kepala kita.dia lembut lagi.abi risau sgt.abi terus ajak pi beli katil baby.kami memang tak beli baby cot sebab rasa bukan satu keperluan.coz aufa tido dgn ummi.lagi senang breastfeed dia waktu malam.selak & sua kan je..hehe.yelah,cepat & easy access kan..org kata Breastaurant 24 x 7..lgpun dia kan suka gayut lama2..
ummi bgtau nenek aufa jatuh.nenek pun pesan kn lebih careful bila dia da lasak ni.nnt dia da merangkak,memanjat tangga,capai bende yg bahaya,kutip mcm2 masuk mulutla& mcm2la..nenek suh tuam kepala aufa yg benjol tuh..sian anak ummi..

Then, kami terbang dgn cepat ke SACC..nak cari katil untuk aufa..jupe katil yg jenis play pen.baby cot plak xbyk pilihan.kat ikea ari tu ade.ok jugak hargenye..tapi playpen ni pon okla.satu keje nak ke sana pulak.playpen ni nampak comfortable and convenient coz aufa can sleep & play with it..boleh kurung aufa.hehe.colorful lg.lepas nih,aufa xboleh jatuh lagi tau..sian aufa...sorry yer syg..ummi yg cuai..xjaga aufa betul2..:(



gambar model je.lebiy kurang cmnila





kebetulan pula, my best friend, wana ade inform kat SACC ada Poney warehouse!! ku tgk2 mmg ada kat centre.fuh, ramai nyer parents memilih baju anak masing2..padat!..discount up to 70%! ini sudah over! apa lagi..ummi jadi tak keruan..lawa2 sumenye..ummi pun excited pilih2 baju aufa.sempat jugak ummi sambar yg berkenan..xsempat pilih betul2 coz aufa dah meragam mengantuk & lapar..
SO, ALL MOMMIES CEPATLAH SERBU PONEY WAREHOUSE..SALE SMPI 22 APRIL NI..CEPAT NANTI HABIS!! HEHEHE.
p/s: ummi pun rasa nak pegi lagi jer..xpuas ati..ummi nih mmg hantu shopping..ish3x...

14 comments:

Gieyana said...

alaa ciannyer si kecik tuee...anak I pon 360 darjah kalau dier tido...

~kalau ler dekat ngan Poney whse sale tu mesti aku p...I suker Poney brand sbb cantik~

ibu_arifa said...

Aufa tak muntah kan pas jatuh tu?.. harpa dia tak apa2 la.. anak2 kiat ni memang tak boleh nak jangka..kadang2 diorg bertindak di luar jangkaan kita..dah kepung bantal pun leh lepas lagi..huh.. saya pun asben dok suruh buka balik/pasang balik playpen tu.. saya ckp tunggu bg dia boleh duduk dulu..biar dia leh dok memain kt dalam tu.. skrg dia dok lasak bergolek..ish..tgk la mcm mana nanti.

AyinEmran said...

hopefully aufa ok.

odah, kak in penah kena hempap buah kelapa+jatuh katil 2 tingkat masa kecik. so far, alhamdulillah. mintak jauh dpd penyakit kita tak tau.

ya allah, comelnya aufa ni. pipi merah!

yatie chomeyl said...

aufa sengaja tdo lasak2 agaknya...at least dapat ummi & abi belikan dia playpen hik3x...
bestnya leh g shopping mopping diskaun 70%..nk g gak :(

kakyong said...

salam ummisalsabila
siannyer.. anak2 kakyong 3-3 dah merasa jatuh katil. masa anis lahir, kami belikan katil baby, tapi bukan Anis yg tidur situ, si abg fikri yg sudah nyer tidur dlm tu. la ni katil tu jadi tempat isi baju anak2, hihi.. la ni seme tidur atas tilam dgn ibu.. berimpit2 3 org..

Mahirah Abd said...

cian nyer...nk membesar....biasa la...jatuh2 tue kak...budak x jatuh x sah.. tp make sure pas nie akk kena la labh hati2 sikit... :)

♥ LeeN ♥ said...

salam ummi aufa...

same la ngn leen. mula2 tak beli katil sbb rasa tak perlu, but when dah 2 kali jatuh katil walopon dikepung.. usben pun ajak beli katil. ahahaha. leen rilek je tp usben yg risau. but then, leen pun beli playpen, selain mudah nak diangkat kemana2 leen nak bawak (dlm bilik n depan tv).. playpen pun leh jd cot utk tido malam kan. letak la tilam lam tu da siap... kira ok la kalo camtu.

btw, word "breastaurant" tu sungguh hilarious. leen asek nak gelak tak benti2. lawak laaaaa... adoiii.

diniedinar said...

nak ke aufa masuk dlm playpen. ala cian dia jatuh.. my doc advise bb kalau lepas jatuh dia tak muntah & anak mata dia stabil, xda apa2 serius la tu...sebab alya masa kecik dulu pun 3-4 kali jatuh katil

ummuabdullahsyaakir said...

Salam,ummisalsabila.terkejut saya bila baca entri ummi ni.Kesiannya Aufa jatuh,harap dia tak apa2.Mesti ummi takut kan masa dia jatuh?Rasanya nnt klu ada masa pegi check,sbb kepala baby ni lembut lagi.
Bagus tindakn ummi terus nk belikn tempat tidur utk Aufa.Moga Aufa selamt n siht selalu.

Ummi Salsabila said...

gieyana ~ bdk2 da lasak camtula..pusing sana sini.xboleh mak nyer nak bermalas2san lg.huhu.alo..siannyer u jauh..bj poney mmg cun2.
ibu arifah ~ xmuntah..jomlah dalila kite tido dlm playpen same2..
kak ayin ~ thnks kak ayin coz concern..hopefully xde pape kn..wa..kak ayin lg dasyat..kn hempap buah klape?hehe.nsb bek ok kan..
yatie chomeyl ~yela agaknye.wat taktik.bl 1st ltk dlm playpen,boleh lak dia nyayi2..lalalala..:) isk2x..aufa2..ala yatie lg best,shopping moping kat jepun lg..:)
mahirah ~ thnks ye coz concern.ok,akk jnji lebih hati2 pasni..:)
Leen ~ samala kite ek..hilorious ye word tu.haha.ade lg 1.breast milk cafe.pnh dgr x?
kak dinie ~ besela kak.die nak gayut & kepit2 dulu.da lena br angkat ke playpen tu.alhmdulillah,xmuntah.tp benjol kat kepala blum hilang lg..risaula kak..:(

nieda said...

Salam perkenalan,
Ada Sales yer kt SACC Mall..Boleh pergi after ofis ni..Saya suka baca blog ni, byk info boleh dapat tentang keibu bapaan..Actually saya tgh pregnant, tgh membilang hari..Saya minta izin link ke blog saya yer..

precious innocent said...

kalau jatuh tu, tgk aufa xde muntah, & dia aktif mcm biasa, meaning dia ok tu... tp still, kita kene observe la.. sbb 1 badan dia still fragile..

ryan pun ada playpen.. tp pakai x lama.. sbbnye, x larat nak alih2 tgh mlm time nak nyusukan dia.. tp tu masalah emma la.. org lain emma xtau.. hehe...

cuma dulu, kitaorg bwk turun tilam ke atas lantai.. tp keliling tilam tu, ada gak la hadang dgn segala tok nenek punya bantal.. dah rupe island dah.. hehe

-mama emma-

Ummi Salsabila said...

kak yong ~ sume ikut tido dgn ibu? padatla camtu.ayah camne nnt? hehehe.just kidding..
ummuabdullahsyakir ~ thanks coz concern yer.tulah,risau..kpale die benjol lg..
nieda ~ hi,nieda..mom to be yer.aah,ade sale.pegila.cute2 baju..hehe.thanks for ur compliment..ok,kite exchange link yer..smg slmt & dpermudahkan nnt ye:)
mama emma ~ aah,btol tu,mlm2 die mnyusu kn alih2.letih juga.oo.cutenye buat island.bwk turun tilam ye.kite kn bkorban japla kn..

mummy_adam said...

ler cian nyer dia.. nasib baik ok.. adam pun tido ganas amek.. so i tido kan dia kat tilam bawah jer.. xler risau sgt.. :)