ads

Saturday, January 7, 2012

Kenapa wanita suka shopping?

Bismillah.Sambutan tahun baru 2012 lepas kami meraikan dengan luar biasa di dataran kemerdekaan Shah Alam.MasyaAllah.Best dan meriah sangat!

Maka,inilah kali pertama menyaksikan ceramah Ustaz Azhar Idrus secara live.Kolaborasi pula dengan Zizan Raja Lawak.Memang tak kering gusi! Happy sokmo!

Ada satu soalan yang saya paling suka masa sesi ceramah mengenai wanita suka shopping.

Kalaulah dpt rekod jawapan malam tu,mmg bestlah.saya cari video kat youtube pun tak jumpa.Tapi terjumpa jawapan ustaz Azhar Idrus malam tu.memang cool lah ustaz.LIKE!


soalan: "Kenapa wanita suka berbelanja..isteri saya janji, sekali ni je-sekali ni je,tp beli jgk'

jawapan ustaz:

"wanita macam budak-budak.suka membeli.contohnye budak-budak, pantang tengok mainan terus je nak,padahal mainan dah banyak kat umah.macam juga wanita, padahal baju,kasut banyak dalam almari yg tak pakai lagi..nak beli lg..wanita mmg suke tgk benda yg cantik.. MEMANG TUGAS SUAMI CARI DUIT, ISTERI HABISKAN DUIT..kalau bukan isteri yang nak habiskan duit, siapa lg...kalau bukan isteri,siapa lg yang nak beli periuk,kuali,dll...SUAMI JGN MARAH..ISTERI BESAR JASANYA.. beranakkan anak, jaga anak-anak, tlg basuh bju kite,tlg msak,kemaskan umah,dan lain-lain.orang perempuan memang macam tu.Kita jangan marahlah.Kalau dia,kata nak beli sekali ni je.Tak beli lagi lepas ni.Jangan percaya.Kalau percaya,bodoh. "

Haha.Tergelak-gelak dengar jawapan ustaz.Waktu ustaz jawab,saya jeling-jeling sengih pandang suami.sambil cuit dan usik dia.Dengar tu bang..haha.Cool betul ustaz.First time dengar jwapan macam ni.

Tetapi isterimu kalau shopping still under control kan? Belanja dengan berhemah (shopping barang yang on sale saja ye).Hehe.Thanks bawak shopping tadi.Esok bawak lagi ye.Shopping is my theraphy.Kalau demam,pergi shopping boleh terus baik.Iyolah tu! :-)

Tengok video Ustaz Azhar Idrus.Katanya,suami wajib belikan isteri 2 baju dalam setahun.Huhu.Syukur Alhamdulillah lebih 2 baju dah tahun 2012 ni.Nanti belikan lagi ya.Korang pun sure suami belikan baju tak terkira banyak kan? sujud syukur.:-)


P/s : Sale di mana-mana.Fuhhhh...Sabar.Dugaan.

- Posted using BlogPress from my iPhone

9 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

betul tu, terapi minda utk kita bila bershopping.

ibu MZW @ farah idayu said...

betul3x...shopping terapi buat kaum wanita..hehehe~!

mamawana said...

Jangan lupa ada juga lelaki yg suka bershopping kain baju sendiri mahal2, hanfon baru bla bla bla.. hingga lupa nafkah anak isteri dan duit belanja persekolahan anak2.... errkkk.... I'm sorry...

KhaiRin - anies said...

shooping bla msyuk je kalu sj2 x de la...

dila~noor said...

US- 2 baju ke dua baju dalam?hahaha.makne lain tuh.. =) (biacara org dewasa kan)..heheh

nk dpt baju mmg sng,nk dpt bj dlm tu sthn pun tak sekali kot..=P

eh,kite dah rjn update blog..

Aisyuhada said...

kan..dapat shopping sikit2 pun happy sangat dah, kalau banyank happy tak terkata la..hehe

kakyong said...

kakyong bukan kaki shopping..

tp bila x kerja ni, bila teringin nak berganti baju mahupun tudung.. susah lah amat nak dpt..

Ummi Salsabila said...

mamasyaza & ibuMZW : kan? terapi.tak byk pun sikit pun ok.terapi :)

mamawana : erk..alamak! tak baiklah if macam tu kan? dulukan mana yg penting & tanggungjwb dulu.

khairin : yelah.bkn selalu boleh shopping.kena byk meyimpan utk masa depan.org kaya ialah org yg byk simpanan,bukan yg byk belanja. (suami sy pesan,bila sy asik nak pow duit dia) HAHAHA

Ummi Salsabila said...

dila-noor : eh,lama tak nampak dila! muncul kembali.aah,baju dalam pun kenalah belikan selalu kan? HAHA

Aidasyuhada : Kalau byk,uiii..bestnya kan? (berangan jap)

kak yong : odah pun tunggu sale je baru shopping.yg lebih pd anak2.dorang mkin membesar kan.