ads

Wednesday, December 8, 2010

Apa kesan setelah mencuba breastfeeding trial pack?

Assalammualaikum wbt..

Sebenarnya sudah hampir sebulan saya mencuba Shaklee Breastfeeding trial pack ini.tapi baru sekarang saya sempat berkongsi kesannya terhadap penyusuan saya.

Terima kasih kepada momma Mia kerana memperkenalkan kepada ummi produk ini.Ibarat pucuk dicita ulam mendatang,production susu yang agak merudum dan perasaan risau mula datang.ketika yang sama momma Mia mempromosikan produk ini.lantas ummi berminat.terus memujuk Abi suruh bayarkan..Kira kos susu anak juga ni...hehe.



Ummi pilih set yang ada satu botol Alfalfa complex sekali.set ini kos deliverynya free of charge.;)


Yang lain,dipaket mcm ni.30tabs vitalea,vit c dan B complex.momma Mia siap sertakan sekali doa utk tmbhkan susu.;)ummi akan consume pada waktu malam,sebelum tido.Minum air banyak.Mulakan makan makanan sihat (sayur,bijrin)

Kesannya? Alhamdulillah,lepas consume trial pack ni,susu mula memancut.lega rasanya bila susu mula meriah! Apa yang penting kena menyusukan baby secara kerap.Thank you Allah..;)

Lepas ni nampaknya Abi kena beli lagi utk ummi since it gives benefit on breastfeeding.khas untuk anak bujang bam bamnya juga.hehehe.tak pelah, tolak belanja shopping baju2 ummi..;)




Ummi juga mengambil habbatussauda oil sebagai milk booster dan supplement.MasyaAllah.Ia sunnah,Ia milk booster juga! InsyaAllah dapat pahala bila amalkan.Baca RAHSIA susu ibu banyak DISINI.
Habbatussauda oil dari minsyam atau halagel boleh dapatkan di
 https://www.facebook.com/SihatCantikBerkat

Alhamdulillah. Anak membesar sihat dengan susu ibu sepenuhnya.Kita usaha.Semuanya dengan izin Allah :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

5 comments:

Momma Mia said...

Alhamdulillah... Glad shaklee dengan izin Allah berjaya membantu Odah dalam penyusuan... Selepas ni makin bam bam la Adam.

Caya ler Ummi Adam sanggup tolak belanja shopping baju2 ummi demi penyusuan untuk Adam. Bertuah Adam and Aufa dapat ummi cam gini.

Thanks sis for this entry.

Momma Mia said...

Dear Odah, JOM..Kongsikan cerita anda dengan pengalaman pengambilan vitamin Shaklee.dan anda mungkin bertuah mendapat hadiah Omega Shaklee.

Bagaimana caranya?

* Hanya tinggalkan komen (tidak lebih 200 patah perkataan) di ENTRY http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/12/hadiah-hujung-tahunkongsikan-pengalaman_10.html cerita anda dengan pengalaman pengambilan vitamin Shaklee.

* Buat satu ENTRY di blog anda atau FB anda dan link semula dengan komen yang telah anda tinggalkan di sini.

# Tarikh akhir ialah 1 Januari 2011 jam 12 tengahari.

details disini http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/12/hadiah-hujung-tahunkongsikan-pengalaman_10.html

Ummi Salsabila said...

Thanks sis! InsyaAllah.Akan linkkan entry
ni ke contest tersebut.tq for inform and details ;)

Hazu~ said...

Ummi salsabila, saya pun consume shaklee juga. Alhamdulillah, lepas tambah bilangan alfalfa+ESP susu banyak balik.

Ummi Salsabila said...

Hazu : Alhamdulillah..betul2.camtu jugak.berkesanlah produk ni kan.:)