Goreng Udang dengan kunyit & garam.
Bahan2:
-bawang putih (dicincang)
-bawang besar (potong dadu)
-cili api kalau nak pedas
-daun kari
-1/2 sudu kecik serbuk kari
-1 tin susu cair (nak guna brand ideal pun ok)
- butter 1/4 dri seketul tu
-cheese ( saya guna parmesan cheese, guna cheese cheddar kraft keping2 pun boleh)
Cara cara:
1. 1/4 butter cairkan dalam kuali, masukkan garlic & onion yg dicincang.
2. masuk kan daun kari, 1/2 sudu Serbuk kari.
3. Masukkan cili api (ikut nak pedas mana).saya tak letak, budak2 tak tahan pedas.
4. Kacau, masukkan susu, then masukkan cheese & garam sikit je sebab butter & cheese dah masin.
5. Tunggu pekat sikit, masukkan udang.atau tuang je atas Udang yg digoreng td.
Memang licin resepi Udang versi ini.Sedap sehingga jilat mangkuk!
Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment