ads

Sunday, December 28, 2014

Bantuan banjir




"Saya memang nak beli..tapi buat masa ni tak boleh la sebab keadaan banjir sini..takut tak sampai pulak"

Luahan salah seorang customer.Sayu pula.Teringat akhir tahun lepas ke Terengganu.Lauk bergelora,ombak kuat hempas ke pantai.

Kata seorang makcik yang berniaga di kedai makan ( yang mana banyak kedai tutup kerana cuaca yang tak menentu).

"Orang sini tak pergi pantai waktu begini dik"

Peniaga yang menjaja di tepi pantai Kuala Terengganu, bila angin kuat, hujan mula turun.berterbangan payung teduhan & barang2 mereka.Cepat2 mereka mengemas barang jualan."Maaf kak, nak ribut ni kak".Huhu baru nak beli jagung bakar :)

Cuaca memang tak menentu skang, kalau okay penjaja niaga.Kalau hujan atau ribut kami kena tutup.Demi mencari rezeki.

Kita di sini mungkin tak tahu keadaan mereka di sana.Jom doakan Allah hembuskan semangat ketabahan kepada mereka, semoga mereka baik2 di sana..

Hulurkan bantuan.walaupun kecil , sedikit tapi mungkin amat bermakna bagi mereka.  

Saya tengok video sesudah keadaan air surut di satu kampung di gua musang, sangat teruk keadaannya.


Dari group Shaklee mereka buat kutipan untuk mangsa banjir 

Cara pbayaran boleh bank in ke akaun maybank berikut:
512268059811- Wan Fatihanum
sumbangan nt note DERMA 

Mohon panjang-panjangkan.
Sambung master hanum lagi. Jom derma korang walau rm10 pun tkpe sbb kt sini semua terputus bekalan tmsuk jugak line tepon, minyak pun lgsung takde, kena isi kt sempadan terengganu


No comments: