ads

Sunday, October 10, 2010

A very..very..Happy Birthday!

Salam Sayang,

Yey! 4 oktober lepas, anak ummi ni dah masuk 2 tahun.Alhamdulillah.Sorry lah sayang.This year ummi tak buat celebration macam last year.sebab raya tahun ni kita tak buat open house.kita mengemokkan badan pergi open houses orang lain je.hehe.Ummi belikan kek dan bawak jalan-jalan je eh.:)

Last week,kami cuti-cuti ibu kota di palace golden horses.So, 3 in 1 lah.Celebration, holiday and LOVE ! Happy 2nd Birthday sayang! Semoga menjadi anak yang solehah..




My 2 years old birthday girl ! dah pandai posing ..hehe.




She really loves mickey mouse clubhouse! so,the cake pun ikut her favourite.
ramai juga kawan2 aufa minat dgn si tikus ni eh.hehe


Salsabila Aufa is 2!!


Sekarang Adam dah pandai main.Main toys sama kakak.Bila kakak main cak-cak.Adam respond and laughing. Kakak dah ada kawan nak main! seronoknya..

and special dress on her birthday..:)

cheecky boom nak wish, Happy Birthday kakak! adam sayang kakak...

Do whatever to make you happy.Gembira tengok kakak gembira!

tercabut pula topi saya...

"Ummi, i hate this!" Nak bukak...hehe.

Look, bukan main dia posing.dia buat sendiri.Haha


Happy birthday to you..Happy birthday to aufa..Happy birthday to u..Suruh dia tiup.mulut muncung,tapi tak padam pun candlenya..

Sekali ummi and MIL tolong tiupkan..hehe.

And..cut the cake..Bismillahirahmannirrahim..

Bila dia nampak kek ni,dia dah tak sabar nak makan.dia curious and geram je tengok birthday kek.Mi..nak kuih..nak kuih..tak tahu sebut kek.hehe.


Aufa loves the sugar on it. sibuk korek icing je..

yummy!!!

Nak suap ummi pun pose lentok bukan main lagi! haha.

Happy Birthday darling princess!!!

Bila anak masuk 2 tahun ni, parenting skills kami kenalah juga bertambah.Fasa sellepas ini makin mencabar nampaknya.Masuk 2 tahun ni,ummi perasan banyak juga perubahan dia.Ada juga yang mengejutkan kami.hehe.Kamus perkataan dia makin tebal.hehe.bila bercakap dah boleh sebut 4 perkataan sekali.

Bila solat kami sediakan sejadah dan pakaikan dia telekung.tapi selalunya satu rakaat dia dah rimas bukak telekung dia.dah start jalan-jalan sana sini.Sekarang Alhamdulillah.dia dah nak ikut solat sampai habis.tengok dan ikut kita ruku', sujud, duduk.siap ikut kita baca..shhh...shhhh...sshhh..geram! hehe.

Alhamdulillah, gembira tengok development aufa.Mungkin aufa berubah selari ikut bertambah usianya.Dan ummi tak sabar nak tengok apa lagi 'suprise' dari kakak selepas ini.:)


Happy 2nd birthday,my princess!! muahhhhhh!! we love you..:)

9 comments:

yatie chomeyl said...

canteknya bday kek aufa dan ttutu skirt yg di apakai tu.
hepi 2nd bday aufa, mintak sikit kek yg best tu boleh? ;)

ibu_Arifa said...

wah..cantik dan meriahnyer kak aufa.. sama dgn dalila lah suka kartoon mickey mouse clubhouse tu.. hari2 mesti wajib dia mintak nak tgk karton tu. sampai kami terpaksa beli cd lah.

HAPPY BIRTHDAY AUFA!!
Semoga Aufa selalu sihat..jadi anak dan kakak yang baik tau.. kiss2 utk Aufa..happy birthday sayang!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi belated besday dear!!!!
cantiknya gown.. epi aje besday gurl ni ek.. =)

Sharini aka Ummi Khayra said...

epi belated birthday aufa... :) comeinya... siap pandai posing lagi... hehehhehhehe best je tgk...

MAMASYAZA said...

sweet little aufa with her pinky dress
happy 2nd birthday dari aunty sekeluarga

kakyong said...

kek besday yg cantek...
baju tutu yg sgt cute..
& of course aufa yg semakin gorjes..
sweet.. semoga semakin bijak...

aliya pun kalo soolat 1 rakaat jer... anis jer yg selalu ikut sampai habis... ;)

Mira. said...

Bestnyee aufa celebrate birthday kt palace of golden horses. Best best. By the way, bukan aufa jea suka si tikus tu. Kak Mira pun sukaaa. Haha :D

Drama Mama said...

happy bday lil princess! seronoknya dia tiup candle! comei nya kek...sangat colourful. cheeky bom bom pun join int he fun ekkk.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Ummi Salsabila said...

Thank you everyone!! really appreciate all wishes..:)

hope one day nanti Aufa akan menghargainya juga.:)