ads

Tuesday, October 5, 2010

Port Dickson dan keluarga bahagia

Salam Sayang semua.

Dah habis cerita raya.kita sambung cerita cuti-cuti malaysia pula.Syawal ke 6 kami bertolak ke port dickson pula.Menetap di Ancasa resort and spa selama 3hari dan 2malam.Tapi cuti-cuti kali ini lebih seronok sebab bawa my family juga.Alhamdulillah,apartment yang disediakan di ancasa sgt selesa dengan dua bilik,dua toilet,tv hall, dining hall dan kitchen.Luas dan nice!

Gambar banyak sangat.Especially gambar anak-anak ummi lah.Kalau rajin dan sempat,nanti upload kat FB.


Sampai awal kami singgah pantai klebang for lunch.Meriah dengan macam-macam jualan.

Look! my howdy cowboy! yippie!!! Nak bergambar dengan kuda bayar rm1 ya.Aufa tak nak.dia takut.hehe.

Lepas check in,lepak-lepak kat bilik dulu.Aufa apalagi,suka bukan main!

This is Adam's first vacation.first time stay hotel and many more first thing for him.:)

Biasalah.My lil explorer ni macam-macam projek.bukak almari.lompat katil.Masuk dalam drawer tak boleh nak keluar.Hehe.

Petang kami turun mandi pool pula.



Kakak memang suka mandi.Walaupun dah kesejukan tetap nak berendam lagi.Suka sampai tak nak pegang dia.Amboi,mana boleh lepas..bahaya.

Adam tak tahan sejuk.landing atas pool patrol dia je.

Malam,kami keluar dinner.Budak-budak dah kepenatan aktiviti seharian tadi.Aufa paling cepat tidur.penat sungguh swim tadi agaknya.hehe.Tenang je tidur sambil dengar bunyi ombak.Suka pantai!

Aktiviti esoknya.Lepas breakfast,landing bermalasan-malasan atas katil.Tengah hari baru kami berjalan-jalan keliling resort dan ke tempat jual2 semalam.




Dah puas tidur.Bangun pagi happy betul!

Blue for boy and pink for girl :)

Four is a magic number!

With kids and siblings.Seronok ramai tukang layan budak-budak.


Tshirt tempat from tecik craft.Thanks nurul! they look cute wearing it.Aufa sangat suka! excited tak sabar nak pakai.Buka pun tak nak.hehe.

After lunch and zohor, jalan tepi pantai lak.tengok orang naik jet ski.naik banana boat.

This is second time aufa ke pantai.sama juga.Still takut dengan ombak.Dia jalan jauh-jauh dari ombak.hehe.

Haha.We had so much fun!!!! Bestnya lompat-lompat!

Petang, kami mandi pool lagi.Kali ini abi pulak terjun.Abi pandai swim.Ummi yang belum pass lagi.hehe.

Aaaa..what happen ummi? kita amik udara jelah kat tepi pool ni.hehe.

Abi nak ajar adam swim juga.Tapi adam tak tahan sejuk lah.kejap je boleh.

Wow.sexynya anak ummi!

Saya penat swim lah.terlentok terus.

Bilik kami mengadap pantai.cantik betul tengok sunset.Subhanallah,indahnya..

Seronoknya bercuti dengan atuk dan nenek.Dulu mak ayah selalu bawa kami cuti sana sini.sekarang ada rezeki kita bawa mereka pula.

Petang kami berjalan ke pantai semula.tengok lah orang sudah bergelar mak orang tak sedar diri.hover jump dengan anak-anak dara.hehe.Seronoklah lompat lompat ni! haha.

The perasan cute ladies! aufa pun ikut je apa peel ummi and mak sedara dia.Haha.

And the last one..our potret kekonon sweet.eceh! masa cintan cintun mana boleh buat camni.sekarang baru lepas gian! hehehe.

Malamnya,kami beraya ke rumah sepupu yang ada tinggal berdekatan.Esok pagi sambung aktiviti ke mandi pool lagi,pergi gym dan ke pantai berjemaah.Seronok!


Then, after check out,sembung terus konvoi ke open houses saudara mara.cuti raya ni memang dimanfaatkan sebaiknya,sepadatnya.Abi bukan selalu dapat cuti camni.

Alhamdulillah,seronok dapat habiskan quality time dengan keluarga.Ada rezeki,ada kelapangan.kita cuti-cuti lagi! :)

14 comments:

nieda said...

happening nya...kejap aje dah besar baby. aufa pun nmpk happy je mamanjang

Ummi Eisya said...

bestnye tgk familu US ni..happy je ngan anak2..aufa dan adam pun sesama cute..cantik semua picas tu..ni beli kamera baru ke..

MAMASYAZA said...

4 is a magic number, gambar tu cute sgt

Momma Mia said...

Subhanallah... suka tengok gamba2 cuti ni. esp gamba Aufa tersekat kat laci tuh...heheh so nakal & sweet. Gamba baju sedondon itam pun tantek. lagi yg pakai baju tecik craft pun gojes... paling tak tahan gambar couple yg last tuh.. so romantika de amour ler...

ibu_Arifa said...

kak min pun suka tgk kesemua gambar kat sini...sungguh terserlah kebahagiaan korang. Aufa dan Adam ni mmg geram betul lah aunty tgk..hihihi..mcm nak cubit sikit pipi korang tu tau...grrmmmm..

kakyong said...

amboi seronoknya odah.. sampai lompat2..
x menahan tgk foto aufa tersekat kat drawer tu... masuk contest exploration mesti leh menang ni...

[-suziey-] said...

so happy..enjoy je tgk US n family..such a great moment :)

:: m.u.n.i.r.a :: said...

wah..memang nampak hepi family!
u both pun macam loving capel hehehehehe

best nya cuti kat pantai kan?
tgk gambar-gambar ni rasa macam nak pergi pd sekarang!

:: m.u.n.i.r.a :: said...

wah..memang nampak hepi family!
u both pun macam loving capel hehehehehe

best nya cuti kat pantai kan?
tgk gambar-gambar ni rasa macam nak pergi pd sekarang!

Ema said...

sweet...si kecik tu tembam betul

Ummi Salsabila said...

nieda :

thanx.even ke PD je.ttp happening sbb bersama family ;)

ummi eisya :

tq.kami main tembak je.mostly guna auto.blum teor lg cm ummi eisya,,hihi.

Ummi Salsabila said...

Mama syaza :

thanks kak.and 5 is super duper cute number! hihi

momma mia:

tenkiu sis.byknya pujian! huhu.mmg best sgt tshirt air tgn nurul tu.comel sgt!

Ummi Salsabila said...

ibu arifa :

tq sis..yg penting dpt spread the love to others too..:)

suh ummi tlg cubit kan kiteorg.;p

kak yong : lps gian cmtulah jdnya.hihi.oh,contest tu dah join dah.tq kak yong.

suziey : thanks so much..pantai mmg best kan?

Ummi Salsabila said...

munirah : bila cuti camni even di mana,mmg happy.ilang stress tgk pantai,dpt bermlsan xpyh msk,kms rumah.Haha.

pergi jgn xpergi :)

Ema : tq.adam dah susut sikit.demam lg hari tu..