ads

Monday, October 4, 2010

Surat buat anak ummi, SELAMAT HARI LAHIR!

Selamat Hari lahir sayangku,Salsabila Aufa.Terima kasih kerana menyerikan hidup kami.Cepatnya kamu sudah 2 tahun.Jadi anak yang solehah ya!

Syukur bersyukur. .terima kasih Allah,kamu dapat membesar dengan sihat.syukur Alamdulillah..Happy 2nd parenthood anniversary to us.Terima kasih Allah beri nikmat dan rezeki manjadi seorang ibu dan ayah!


4 oct 2008.Ketika kamu selamat lahir ke dunia.You are my beautiful girl! Thank you ya Allah.

Dikala kamu sudah merangkak explore ke sana sini.Comel.Gigi kamu sudah tumbuh.Bertambah comel lah kamu bila tersenyum!

Dikala kamu sudah duduk sendiri.Kamu sangat gebu kerana minum susu ummi..Ramai mula geram tgk kamu.

Dikala kamu sudah pandai bermain dan minat membaca.Dikala kamu belajar bercakap,pandai meniru dan explore pelbagai perkara.Terima kasih menjadi peneman ummi.


Di hari ulangtahun kamu yang pertama..Kek hari lahir kamu ada gambar muka kamu yg comel ! Sambutan sederhana bersama jamuan rumah terbuka sekali.

Dikala kamu baru dapat kaki..mahu berjalan walaupun takut bila ummi lepaskan tangan kamu. masih belum teror.asyik jatuh,kamu bangun semula.Tahniah sayang!

Dikala kita pergi berjalan-jalan.Seronok kesana sini bawa kamu melihat dunia.



Dikala kamu bakal mendapat adik.Kamu masih menyusu badan ketika ummi pregnant 5bulan.Badan kamu pula semakin susut.Ketika itu ramai menegur dan menasihati berhenti menyusukan kamu..Macam-macam nasihat.Tak sampai hati.Sedih sebab ummi mahu menyusukan kamu selama yang mungkin..Ummi cuba bagi susu formula.Sedihnya bila kamu menangis tak mahu..bila dipaksa..

Dikala perut ummi makin membesar.Breast sudah lembik.Ketika itu kamu sudah mahu minum campur..Tapi bila kamu mahu menyusu juga,ummi tak sampai hati menolak.Ummi doa adik dalam perut baik-baik dan sihat saja.Allah knows the best!

Dikala sebelum ummi ke hospital.sudah sakit.Kamu terjaga.Mahu ummi,mahu menyusu.Kamu menangis sekuat hati ketika ditinggalkan.Sayunya.Sedihnya..

Ketika Beberapa hari tidur tanpa ummi,kamu terus peluk ummi.rindunya..Ummi terpaksa tinggalkan kamu sebab melahirkan adik.Sekarang kamu ada kawan untuk bermain.Seronok kan? :)


Aufa dah besar! Kamu sudah tahu banyak perkara.Kamu sudah pandai mengira,menulis dan mewarna.Kamu sudah makan sendiri.Kamu sudah ada kamus perkataan sendiri.Kamu sudah kenal semua anggota badan.Kamu sudah sebut pelbagai benda yang kamu tahu.Kami sangat gembira.Cuma kamu belum pass potty training.hehe..InsyaAllah,kamu akan belajar kan...

Sekarang kamu sudah ada adik.Terima kasih jadi kakak yang penyayang dan prihatin.kamu suka cium dan peluk adik sampai adik rimas.Cari mana adik bila perasan adik tiada disisi.Bila adik menangis,kamu mahu menyusukan adik.Kamu mahu dokong adik.Dodoikan adik.Tepuk adik sambil zikir.cuma kamu tepuk kuat.Adik sakit.Ummi tahu kamu sgt sayang adik.Cuma kamu belum faham cara betul menyayangi adik.

Ummi tahu kamu belum puas bermanja dengan ummi.Kamu tetap mahu berdukung berkepit dgn ummi.Tapi terima kasih kerana kamu selalu memahami dan mengalah demi adik.Kamu bukan cry baby ummi lagi..tapi big girl ummi.Terima kasih!

Happy 2nd birthday sayang.Kamulah buah cinta kami.Kamulah jantung hati kami. Kamulah nyawa kami :)

Semoga Allah sentiasa menjaga dan menemani kamu.We love you so much! muahhhh....



12 comments:

AshAnas said...

happy birthday aufa sayang

iem said...

happy birthday aufa

ummumishkah said...

Selamat hari lahir sayang! Jadi anak solehah yer..

Momma Mia said...

Happy Bufday to Aufa dearie...
Semoga membesar dengan sihat, ceria & sentisa sayang ummi, abi & adik tau!!

MAMASYAZA said...

happy birthday kakak aufa
semoga ceria, sihat n jadi kakak yg baik utk baby adam

Mira. said...

Happy Birthday Aufa. And by the way, comel gambar Aufa ngan Adam tuh. Prince & Princess :)

Izan Ishak said...
This comment has been removed by the author.
Izan Ishak said...

Happy birthday Aufa...
moga membesar menjadi anak yg bijak, solehah dan rajin tolong ummi ye~~

isabelle said...

wooo...wooo...syahdu.
terbayang nanti adam kena tinggal masa i nak bersalin nanti.
uhuk uhuk.

btw,
happy birthday, salsabila aufa!

Sharini aka Ummi Khayra said...

happy birthday aufa sayang..... semoga menjadi kakak yang terbaik... :)

Ummi Salsabila said...

Terima kasih semua..thanks for wishes and doa'.smg Aufa akan jd anak yg solehah.:)

kakyong said...

hepi belated 2nd besday aufa,...
semoga makin comel, makin bijak & makin sayang adik...