ads

Wednesday, September 29, 2010

Coretan Eid Mubarak 1431H - Meriahnya beraya di kampung

Salam Sayang semua...

Kembali bersiaran.Lambatnya sambung coretan Aidilfitri.Mana tak nya,anak-anak demam pulak.Aufa demam dulu.Kemudian adam pula berjangkit.Alhamdulillah,hari ini beransur pulih.

Kisah hari raya kedua kami di melaka.sebelum subuh bertolak dari melaka.Kampung my mak and ayah.Walau Atuk dan nenek sudah tiada,kami masih beraya di rumah pusaka.Hati melonjak-lonjak.Tak sabar nak jumpa mak,ayah,adik beradik dan saudara mara.pukul 8 pagi kami sampai.Penat tapi gembira.

Pukul 11 kami mula beraya ziarah saudara mara.tema raya kali ini ialah merah jambu.It was my idea and hubby was very sporting to wear that color.hehe.

This year raya pictures using my new dslr.Thanks hubby! Main tembak je.Yang penting bergambar sakan! :D



Aidilfitri 1431H,Aufa's second raya.Tapi perbezaan tahun ini.Aufa sudah pandai bergaya dengan baju kurungnya.macam- macam pose pun boleh.Priceless!

Ikut calendar Hijrah.She will turn 2 on 4th syawal.My dear Salsabila Aufa, you'll be my big girl.How time flies!

Alamak.Wait ummi ! Adam nak susu! Kena bagi upah dulu lah ummi..

Me dapat menembak banyak gambar kali ini sebab ramai pembantu boleh pegang aufa dan adam. Aufa tak menempel kat ummi je.Dah ada ramai mak saudara tolong layan.Adam dengan pakcik2nya.Nak baru menyusu cari ummi.

Adam's first raya.Adam's first baju melayu and songkok.and Adam's first shoe.Songkok longgar.Ummi tak sabar nak pakaikan jugak.hehe.Pelik je dia, apa benda atas kepala ni?.beratnya! :D

Suka gambar ni sebab Adam senyum..Tadi asyik control macho je.Hehe.

Yey! Dapat duit raya.ummi, simpankan dalam bank tau...Orait!

Potret family Aidilfitri 1431H.Tahun lepas bertiga.Tahun ini beraya berempat pula.So,this year is the best raya ever.Alhamdulillah.Ada yang usik cepatnya.Productivity betul.Haha.Ada yang usik,tahun depan berlima pulak.Alamak.Hehe.


Qolbu yasari wa Qolbu yamani...Adam hisap jari. yummy fingers! Aufa sibuk dengan lipstik! suka melawa.pantang jumpa mekap,tak boleh lepas! Girls always be girls!

Suka rumah kampung.Suka bergambar di tangga batu.klasik! Rumah kampung ini pernah menang rumah tercantik.Masih kekalkan warisan melayu.

I love this picture! Hubby, Ayah,Mak and sisters!


She took her aunt phone.Letak kat lantai.Suruh set timer.Nak posing.Siapa ajar? Like mother,like daughter.Haha.



Sebijik kan muka dua budak ni? Sama duduk dalam perut ummi dulu.

Adam with his cousin,Kasih. They look comellicious on bumbo! bam bam betul kasih.


Pinjam bumbo khayra kejap.Tak sempat nak posing dengan khayra pulak.Adam kena practice.kepala belum kuat sgt.Comel lah bumbo warna kuning.

Our third raya together.Posing ala pengantin baru mesti ada.

My sisters.Terasa muda remaja bila bergambar dengan anak-anak dara.seriously! :D

Habis beraya kami singgah bergambar lagi kat pantai pulak.Enjoy!

This time dua budak ni dah kepenatan.My siblings still seronok nak bergambar-gambar.Layan jelah.Dorang ni excited beraya dengan anak-anak buah.

Alhamdulillah.Seronok beraya di kampung halaman.Kenyang makan ketupat,lemang,dan pelbagai rendang.Suka suasana kampung.Meriah jumpa beraya ziarah saudara mara,sepupu-sepupu,dan anak-anak buah.Riuh rendah pelbagai cerita dan jenaka.Bahagia.Thank You Allah blessing our life with full of joy and happiness.

4 comments:

AyinEmran said...

odah, geramnya tgk Adam pakai songkok n baju melayu tu, comel sgt. cium sket.

yatie chomeyl said...

cantekynya tema kaler pink utk baju raya. my hubby takmo pakai kaler pink ..i teringin sgt. raya thn depan nk pujuk dia gak la smbl tunjuk gmbr famili u sbg contoh hehehe

kakyong said...

amboi.. sekeluarga besor sedondon kaler pink....

suka la tgk aufa yg pandai pose... tecik2 dah pandai mekap yer... heheh.. mujur le anis & aliya tak reti.. sbb ibu dia takde mekap.. heheh

adam pun kan main lagi.. seronok dgn suasana meriah...

Ummi Salsabila said...

Kak Ayin : cium banyak pun ok.hehe,

Yatie : i nak pink thn lps,tp dia tanak.this year berjaya jugak.slmt memujuk :)

Kak yong : kaler pink fav odah.hehe.habis satu family kn pki pink jugak.

mmg suka suasana kampung,seronok!