ads

Thursday, September 23, 2010

Coretan Eid Mubarak 1431H - Satu syawal kami

Assalamualaikum wbt..

Salam Kasih Sayang semua.Masih mood aidilfitri?.Kami masih beraya ziarah saudara mara kesana sini.Hari ini baru sempat update blog yg sudah bersawang.Tahun lepas ummi tak coretkan kenangan Aidilfitri kami disini sebab tengah mabuk pregnant my lil calliph,adam.ingat tak blogku ini bersawang? hehe.Tahun ini ummi nak coretkan kenangan Aidilfitri kali ini sepuasnya.hehe.




Tahun ini kami beraya dulu di kg hubby dulu,kg pandan.jauhnya kampung...hehe.padahal kat KL.kampung di dalam bandar.dekat dgn KLCC nun...so,satu syawal kami ziarah saudara mara di sekitar KL dan selangor dulu.

Kelam kelibut juga nak meyiapkan 2 orang budak pagi2.after Abi solat sunat Aidilfitri,ummi siapkan diri sendiri pulak.terus beraya.sampaikan tak sempat nak makan ketupat dan rendang dulu.makan kat rumah orang la jawabnya..hehe.

Tahun ini kami beraya berempat pula.dan this is 1st raya for adam! seronoknya dpt duit raya..hehe.


my cute niece.she is my photographer of the day.me tak sempat sgt nak menembak.sibuk pegang budak2 ni je..tak cukup tangan.hehe.

satu2nya gambar pose kami berdua di satu syawal.tengah suap aufa dan diri sendiri nasi serai dan rendang.yummy! sempat pose jap.Aufa tengah mintak nasi!! nasi!! tahun lepas Aufa beraya tak boleh makan pape sangat.Tahun ini dapat makan ketupat,lemang,rendang,kuih raya...paling dia sula kerepek!


raya tak nak pakai spect..hehe.my new eyes,amethyst...thanks freshlook! :)

kasut raya my gegirl..tak pakai pun.dia nak berdukung je.bad mood.semua tak nak.mengantuk lagi.dia tak cukup tidur..

satu-satu gambar dia.bukan main seksi lagi.tahu tak nape dia tak cukup tidur?? .sebab kami bawak dia berjalan shopping kat jln TAR di malam raya.meriah dan sangat sesak! pukul 3 pagi baru balik! pastu pukul 7 dah kejut nak siap kan dia.mana tak moody anak daraku ini...

Raya pertama kami bersama adam..masa ni kakaknya dalam rumah.balas dendam..tidur sepuasnya!...haha.

ini di tangga rumah mak saudara hubby di selayang.hubby kata rumah kampung ini arwah ayahnya yang buat.kagum jugak.cantik!

my cheeky boy.sian dia malam tadi kena gigitan nyamuk.bila pagi raya adam jadi si bintik bintat.memang geram betul.susah nak kontrol gigitan manja nyamuk ni.baby lagilah dia suka.kena gigit tak tahu nak karate.habis! pasni kena ready sapu mozzie clear before sleep.

and last gambar mereka berdua! kakak sayang adik.kakak dah puas tidur,dah ada mood nak bergambar.adik pulak dah penat posing lah.haha.

raya kedua kami beraya di melaka pula...to be continued...:)

12 comments:

AshAnas said...

bila la shira ade mood nak post gmbr raya kt blog? hehe.... selamat hari raya odah... hope km dpt beraya ber4 plk next year....

Ieda Al-Habsyi said...

selamat hari raya! :) meriahnya raya dia :)

yatie chomeyl said...

sian adam kene gigit nyamuk eh..tp still hensem. mcm budak besar dah pakai bj kemeja ;)

kakyong said...

posing kat tangga, nostalgik sungguh bila tgk tangga style dedulu... la ni rumah sedara mara kat kg dah buat batu.. dah xde tangga cam tu...

siannye adam kena gigit nyamuk.. x silap ade anak blogger (bb jugak le).. digigit nyamuk sampai jd cam chicken pox... siap kena tahan kat wad lagi... berhati2 dgn nyamuk, spashly pd bb.. anis dulu kalo kena gigit nyamuk.. sampai jd bengkak kaki tgn yg ken gigit tu..

[-suziey-] said...

selamat hari raya US..comel je adam..besela..bdk senang je nmpk kesan gigitan nyamuk:>D

Rufaihah Ishak said...

haa cepat tau update raya kedua!

Ummi Eisya said...

eii geram tul ngan adam tu..semangatnye la..nak pegang je betis dia tu..hihii

ala sian aufa ngantuk ye..eisya pun sama,pepagi raya dah bad mood sebab ngantuk..

MAMASYAZA said...

kak long ngantuk le tu, pasal tu asik buat perangai
sikecik akak pun buat perangai dipagi raya, tak nak mandi, pastu tak nak bergambar, puas pujuk
anyway adam makin membolatttt...handsome sgt...gerammmmm, rasa cam nak cubit je

ummumishkah said...

Selamat hari raya! best yer adam first time beraya? :)

Ummi Salsabila said...

Shira :
insy..tahun dpn ber4 plak.:)


ieda:
Alhamdulillah.dpt nikmat beraya dgn gumbira :)


yatie:

baju kemeja tapi seksi.bawah open.angin boleh masuk.hehe

Ummi Salsabila said...

kak yong :
kami suka tangga batu.suka sgt!klasik!

rumah kg hubby bahagian atas tak tutup.so,kita dah spray pun nyamuk still boleh masuk.tu xlena tido asik duk menampar nyamuk.tapi sian adam.still kena gigit gak.

suziey: slmt hari raya too! kulit bdk2 kan sensitif.cpt bengkak2.

payha: ya Allah...mmg nak cpt2.tapi time is very limited rite now..u know..

Ummi eisya: dorang mogok kena bgn cpt.selalu boleh tido lama2.hehe

Ummi Salsabila said...

Mama syaza:
dorang belum memahami what is hari raya..kacau je org nak tido.pagi2 dah kena mandi,lawa2.huhu.

ummimishkah :
first raya for khawlah too.bestkan :)