ads

Thursday, September 2, 2010

Berbuka puasa di Dubai

Salam Sayang semua.

Kali ini ummi nak share restoran arab yang best., Restoren Al Diafah di Sri Petaling.kami makan buffet ramadhan disana last week.Since Abi is an arab food lover.Dia beriya-iya tak sabar-sabar nak ke Diafah.Ada orang recommend dia ke diafah.Sedap katanya.



Bila kami sampai.agak terkejutlah tgk outlook dia.ingatkan biasa je.rupanya mmg berbeza lah dgn restoren arab yg kami pernah pergi.hehe.

restoran terletak kat level 2.kat level bawah jual kurma,abaya dan mcm2lah.nampak mcm exclusive je packagingnya.bila naik tangga, suasana arab tu mula meresap sbb penuh dgn brg2 antik dan arabic decoration.^_^

Bila sampai dining hall.Wowww! Terkesima kejap.Ini memang betul suasana arab.Ummi kata mcm kat dubai.walaupun belum pernah ke dubai pun.Ahaks! Abi kata, based on decoration restoren ni ikut egyption style.Sepanjang wall disusun vase,kitchenware,kristal,lampu2 bagai.So gojeslah!




Blink blink sana sini.Arab feeling sudah datang meresap kedalam jiwa ana.Ya habibi Ya maulana!!! masa ni belum penuh lagi.kami semangat dtg cepat.hehe.

On the table, still following the arabic concept.Setiap meja di alas paper bertulis Ahlan Wasahlan bermakna Selamat Datang...:)

Dan di setiap meja ada teapot besar dan unik ini.kalau kita gosok2 keluar tak jin? ummi nak mintak 3 wishes lah.Hehe.Air kopi dia pun tak sama dengan kopi kita.Its a new thing for me.


Sambil tunggu waktu berbuka.sempat ambil gambar.Abi with Aufa.Aufa geram tgk decoration kat wall.Habislah kalau dia dapat capai!

Ummi with Adam.Sama tak kami pose?.same smile and lentok-lentok pulak.


Adam saje eksen duduk kat baby chair.Adam tak boleh makan lagi.Ummi makan banyak-banyak sedap-sedap untuk Adam ye.


Jom kita kenali arab food.orang arab dorang eat a lot.lagi2 dorang byk makan daging.majority menu daging ayam,kambing,lembu.pic foodies atas ni semua yg ummi suka.letak gambar food kecik-kecik jelah.kang you all terliur pulak.tak baik pulak.


first trip foodies yg kami amik.pelbagai jenis nasi,ada nasi kabshah,nasi mendy dan nasi egypt.dorang suka mkn sayur jugak.mcm2 jenis salad.pelbagai arab food kat sini.tak termakan semua.Hihi.
Kat sini ada sediakan surau juga.After solat boleh sambung makan lagi.Hehe.Desert dia ummi amik puding karamel(my fav), ping pong (bulat mcm bola) dan tamaribnd (panjang).semua lembut dan manis-manislah.
Yang paling seronok aufa gives full co-operate by eating well.Suprisingly,she eat a lot!!! Dia suka makan hummous.siap suap-suap orang pulak.

While adam pun bagi chance ummi makan dengan tenang.sepanjang 'melantak' elok dia tidur.Hehe.
Aufa berselera makan.semua tiga-tiga nasi dia makan.boleh tahan banyak aufa makan.but they're not charge on me! ^_^

So,bagi yang suka mencuba sesuatu yg baru or suka arabic food.kami recommend try ke sini.Pasti berbaloi.Suasana gojes and the foodies is yummy!:)

Alhamdulillah.perut sgt kenyang.Bersyukur atas rezeki yg diberiNYA.

12 comments:

Izan Ishak said...

salam US...
lama tak jengah ke sini...adam dah besar. bestnya pi makan kat situ. suasananya aje dah cukup menaikkan selera nak makan...blm masuk bab menu2 nya lagu...lapar lah pulak~~

MAMASYAZA said...

wow suasana betul2 bling2, tengok aufa makan, betul2 berselera, mesti sedap tu.
pandai adam, tdo nak kasi umi makan puas2

dila~noor said...

teringinnye nk mkn arab food..tak penah try lg..
mcm sedap sangat =)
budak berdua tu mmg baik sgt..bgsnye..

Ummi Eisya said...

nampak macam sedap je makanan tu..aufa posa tak ni..hihi..adam makin bam bam..geram tul..

mama zharfan said...

cute nya aufa :) nampak yummy mknn arab kat sini..

AshAnas said...

Aufa ikut abi kot, suka arab food... Sbb tu dia mkn byk... Ummi lps ni kena masak arab food la hari2... Tingin la nk pi sana, shira arab food lover jugak....

Ummi Hanie said...

odah,hanie ada nmpk restoran tu...
markaz (masjid besor) pun komfem odah nmpk kan? ;)

itu hari ade laa kami menginap di hotel sri ptaling..n..kami xpenah makan2 d restoran arab spnjg idup kami..bertuah la odah ;)

kejap je nmpk dah besor si adam n cheeky aufa

ummuabdullahsyaakir said...

Salam USseronknya tgk happy family kalian berempat...rasa ceria hidup dengan teletah anak2 nak membesar,kan?

Hehe,tengok tajuk ibgtan betul2 kat Dubai...best kan makann diaorng.Kalau US nk tau,mcmtulah makanan kat Mesir ni.

p/s:suka tgk Adam...gebu sungguh.Aufa mesti syg adiknya,kan?

Miss yaa very much ^_^

Ummi Salsabila said...

Izan: Bolehla izan cuba pula nnt :)

Mamasyaza: tulah,dpt mkn dgn aman.sporting pulak dorang ni.:)

dila-noor: bolehla try nnt.mmg sedap.nak try buat sndr nnt.kn belajar sbb cik abe suke sgt.

Ummi Salsabila said...

ummi eisya: sdp.aufa pun berselra.if tak,kena pkasa suap dia mkn.:)

mama zharfan: aah,recommend kat u.bolehla try nnt:)

Ashanas: odah pun terpk cmtu gak.nak ikut bapaknya ke?haha.
insy,mmg nak belajar msk arab food.

Ummi Salsabila said...

Ummi hanie: haah,hanie area situ..dkt sgt da tu..

cik abg odah suke sgt arab food.dptlah merasa.if x,xdelah jwbnya.hehehe.

UAS: seronoknya dpt mkn arab food ari2 kat sana..sharelah resepi dgn kami.UAS th tak msk nasi kabshah? nasi mendy?

kakyong said...

amboi bestnya dpt mkn tempat yg nampak sungguk exclusif.....
aufa pun sonok jer..