ads

Thursday, December 31, 2009

Ya Allah versi aufa

Selamat Tahun Baru 2010! bye bye 2009! yang pasti 1001 pahit manis yg telah kita lalui.InsyaAllah, semoga tahun baru 2010 memberi kita lebih kebahagiaan, rezeki dan kesihatan.dan semoga kita menjadi insan yg lebih baik dr semalam.amin..
Thn 2009 membawa kegembiraan pada ummi dan abi dgn telatah2 aufa.Alhamdulillah,rezeki kami murah sejak kehadiran aufa.semoga tahun hadapan ummi dan abi dapat berikan lebih terbaik untuk aufa dan adik.ibu bapa mmg camtu kan.mahu berikan kasih syg dan apa saja yg terbaik utk anak-anak selagi mampu.ummi nak jadi good mommy to our babies & good wife to hubby..insyaAllah.
Emm..bawah ni telatah aufa lagi.mmg seronok tgk telatah anak ni.terhibur rsnya.ummi nak rakam video aufa tadah tgn baca doa tapi dia tak nak buat plak.susah nak rekod skng,dia nak amik kamera plak.nak rekod aufa tunjuk mata,hidung,mulut,rambut.dia akan tunjuk bila ummi tanya.tapi yang dapat rekod dia sebut Ya Awwah! Ya Awwah..tula, Ya Allah versi aufa.hehe.bila terjatuh or brg terjatuh,suddenly mesti aufa sebut Ya Awwah! cute sgt! hihi
Bila kami solat.dia pun ikut tertonggeng2 sujud depan sejadah kita sambil sebut Ya Awwah..Ya Awwah..hehe.pastu berzikir pulak Ya Awwah Ya Awwah..laju2 & byk2 kali.hehe.kalau ummi singgah surau nak solat pun sama.punyalah riuh mulut dia berzikir and sebut Ya Awwah..Ya Awwah..camnela ummi nak tutup mulut dia ni.semua pandang.tersenyum2..ada yg memuji aufa pandai dia berzikir ye.hehe.Alhamdulillah,semoga anak ummi jadi anak yang solehah ye nanti..kena rajin solat ye sayang :)



video






video


p/s: em..Today is 31 Dec, my hubby's birthday.Happy Birthday,abi!!! yg ke bape tu?haha.dah tua dah abi kita, aufa...haha..semoga segala impian abang akan tercapai..:)

10 comments:

ummumishkah said...

cute!
Selamat tahun baru sis!

Momma Mia said...

Alahai pandai nyer Aufa sebut Ya Allah. Sweet jer! Geram la dengar suara Aufa tuh.

Happy bufday to Abi too. Wah hubby kt nyer birthday dekat2, abah Damia punyer esok 1.1.2010.

yatie chomeyl said...

hepi new year utk US & aufa. dan slmt hr tua utk hubby US hik3x

NURUL IZZA said...

HAPPY NE YEAR..bestka tgk gelagat anak2? suara akak tu eh..comey je..muka dan suara akak sedondon..tgk muka, dh tau mcm ni suara akak..ekeke..

aufa xkyusukla..asyik nk ambil kamera ummi je

sweeet sgt..shes precious kan..

BGS XKEJE,,...LEH JG ANAK DGN SEPENUHNYA..HUHU BALIK NNT IZA KEJE (HUBBY SUH)

Nadiah Sidek said...

hehe..comel je. tak sbr nk dgr safiyyah bercakap :). safiyyah pun ssh dh nk ambil gmbr/rekod gelagat dia. sibuk nk amik kamera :p

Mrs. Adz said...

ala pandainya aufa..sedapa je dgr suara baby ni..eisya pun dah pandai sebut Allah ni..asal jatuh je,Ya Allah gak..mcam orang tua ..hihii

happy belated birthday buat abi aufa..

bestnye la,Us dapat duduk rumah jaga aufa..daku,mencari 6 tin susu untuk eisya..hiiihiii

Ummi Salsabila said...

ummumishkah>> tq.slmt thn baru juga..

Momma Mia>> eh,lebih kurang je beday hubby kite ek! happy birthday too to abah mia!

yatie >> tq.hepi new year..

izza>> tq izza.mmg ssh.dia asek nak mik camera.

bagus izza keje.le tmbh pndptan fmly lg..

nadiah >> mmg ssh skng.dia nak men cmera je.

ms Adz>> mcm mak nenek kan farah..

farah keje, seronok n puas dpt duit sendiri..:)

Dayah said...

very the cute Aufa..

btw..happy birthday to ur hubby..sama pulak dgn anak saya Shukrina yg baru masuk 2 thn..anak akhir tahun sungguh.....

Ummi Salsabila said...

Dayah>> tq..sama ye dgn shukrina.happy birthday shukrina!!

Sharini aka Ummi Khayra said...

hehehe sangat cute la... suara ummi and aufa.. :P

happy new year raudhah.. moga berbahagia and memperoleh rezeki yang lebih lagi tahun ni.. :)

Aufa sweeetttttttttt... sama macam Khayra... tp khayra ikut mood dia... :P