ads

Wednesday, December 2, 2009

Colmar Tropicale

Percutian kami kali ini di Colmar Tropicale, Berjaya Hills di Bukit Tinggi sempena ulang tahun perkahwinan yang kedua.cuti2 malaysia je.Dekat je..hehe.Sebenarnya sudden plan juga sebab abi pun susah nak cuti lama2.Ada cuti, terus je book hotel.Kami pernah sekali ke sini masa bercinta cintun dulu.kali ini lebih best sebab dah berkeluarga dan bawak aufa sekali.hehe.Alhamdulillah, seronok dapat bercuti dan meluangkan masa bersama selama 3 hari 2 malam disini.Walau kemana pun kita spent time dgn family mmg seronok kan..:)

Colmar Tropicale yg berciri perancis ni sesuai untuk honeymooning dan aktiviti berkeluarga.tak dapat pi France.dapat pi bukit tinggi pun jadilah..hehe.Senibina yg unik dan suasana romantik & nyaman.sesuai untuk nak merehat2 minda dan merapatkan hubungan suami isteri.hehe.sesuai juga if bawak anak2 kecil sebab perjalanan tak ambil masa yang lama untuk sampai.dekat je dgn KL kan.plus,byk tempat2 yg sesuai dibawa macam rabbit park,japannese village dan botanical garden.aufa sangat seronok dapat tgk byk binatang like fish,swan,deer,rabbit & donkey.selalu ummi tunjuk dalam buku je.ada juga disediakan facilities lain mcm swimming pool & kids playroom.cuma kami tak berpeluang naik kuda.Bilik hotel pula selesa dan romantik dan bilik airnya besar betul dan bersih.Makanan pula sedap2 ala western sume but a liltle bit pricy la..yelah,susah tu nak bwk ke atas.mcm genting highland juga.

So,even sekejap mmg berbaloi baloi la cuti2 malaysia kat sini.Thanks to hubby for this anniversary holiday!thanks bwk aufa jalan2.:) we love you..muah!

So,layan jelah pictures ek..more pictures seperti biasa di facebook.:)
Thanks to ummu mishkah sbb bagi inspirasi untuk kami merakamkan gambar kenangan di sini.;p


































































Thanks hubby for this sweet memories and anniversary present.hehe.smell good & nice..i like..:) nanti free,kite coti2 lagi yer..hehehe..

23 comments:

yatie chomeyl said...

lawanya baju..lawanya tudung..lawanya handbag..lawanya US eheh

Nadiah Sidek said...

bestnya dpt jln2 mkn angin. byk tmpt gk lg kat msia tu yg akk tak smpai2 lg. nnt blk msia nk gi cuti2 msia gk la (angan2)..ehe..

Momma Mia said...

wah sonoknya cuti2 m'sia. geram la tgk Aufa masa kat tmn rabbit & japanese village tuh. so sweet & manja2 gitu.

ezan said...

bestnya cuti2 malaysia... ezan xpernah lagi g bukit tinggi ni.. nak kena try ni.. cam best je..

Putra Mama said...

bestnyer.. nmpk cam tenang jer kwsn bkt Tinggi tu.. sy x prnh lg ke sana..

NURUL IZZA said...

us mmg cantik asliiii..xpe next time kami pi sne plk..

MaMaSyAzA said...

penah suarakan hasrat hati kat si abah nak bwk bebudak kesini..tapi masih belum berkesempatan..bila la dpt kesana..???

nieda said...

seronoknya bercuti..mesti teringat zaman muda2 dulu, sekarang datang lagi bawa keluarga kan..

nadnye said...

ohh seronoknya Aufa and umi & walid sekali...
dulu pernah pergi tapitak tidur pun.. budak2 suka sangat main rabbit :>

Intan said...

Best kan kat sana US, Intan pon suke sgt that place...terasa seperti bercuti kat luar negara lak :)

Yg best that place is dia meng"up"kan semangat romantic...he he :D

Hadiah perfume tu best tuhhh!

ibu emy efy eqy said...

bestnya suasana kat sini. berapa cost hotel satu malam kat sini...

teringin jugak akak nak pi bawak anak2. rasa macam bercuti kat oversea pulak...

Elyn said...

we all tak pernah sampai lagik kat sana. tgk pic u ni teringin plak nk pi sana heehe

Farah said...

aufa dah pandai posingla skang..i pegi colmar ni sekali je dulu..nak ajak husband pergi tapi die tak suka tmpt tinggit..die suka pantai.

wahh..bau dior addict tu memang bes!

ummumishkah said...

Happy Anniversary.. rasa nak pergi bukit tinggi lagi lah! Nice pictires lah sis! :)

Lovely Mommy... said...

very very nice vacation pictures!!! i envy u much heheheh...

Rodiah Sabri said...

Ngah,tak sangka kejap je ms berlalu dh 2 thn ngah kawin kan...
hehehe..

Ummi Salsabila said...

yatie >> amboi,kembang semangkok i.dah la mkin mengembang ni..xdela,bese2 je la..hehe

Nadiah>> kami pun same..byk tmpt angan2 nak pi.hehe.tp akak very lucky..dpt men snow..teringin..huhu

Momma Mia>>hehe.coti2 mn2 pun sonok kan kak..duit jelah kn ready..huhu.aufa excited n happy tgk byk binatang.:)

Ummi Salsabila said...

ezan>> try jgn xtry.berbaloi2..bwk sarah lak nnt ok..:)

Putra Mama>> mmg tenang je.suaila untuk relax2..nnt le bwk putra n adik lak..

Izza>> uih,xdela dik..byk dah kn sedut.huhu.nnt pi bwk iman bam2 lak yer.

Ummi Salsabila said...

Mama syaza >> bole2..ajak bah..lgpun dkt je kak..xmkn mse lame.bdn pun xpnt dlm perjlnan tu..:)

nieda>> aah,dulu pi kejap je.xle lame2.hehe.kali ni lg puas jln2 abis.:)

nadnye>> aah,aufa sgt seronok.letih berjln2 smpi terlelap ms dukung.bdk2 mmg suke rabbit.comel!

Ummi Salsabila said...

Intan>> aah,kak intan msti suke kan.sbb kak intan romantic..hehe.

btol2..suasana mcm pi oversea even xpenah pun pi sebenanye.haha.

suasana mmg suai hanimun..perfume tu pun meng "up"kan romantic.hehe

ibu emy>> cost per nite dlm 280 -300.boleh2..bwk anak2 jln2..

Ummi Salsabila said...

Elyn>> wah,berjaya hilss kn bagi komisen kat i ni..hehehe.boleh try pi plak..:)

Farah>> oo.husband suke pantai ek? me too.:)tp pantai yg cun2 kt pnti timur jela kan..

aah,dior addict besh!

Ummi Salsabila said...

ummumishkah>> btol2.rs nak pi lg kan..tq kak..tgk pic akak dpt ilham..hehe

Lovely Mommy>> tq sue..xdela,i envy u more and more..WAHM yg berjy tu..(my dream yg blum tercapai2)hehe ;p

Rodiah>> uih,btol long.org pun xsangka..kjp je ms berlalu.hehe.more years to go..insy..

shakeymirza said...

besnya pegi bukit tinggi..rindu nak pegi sana...last dulu masa mabuk bercinta..pegi balik hari..huhu

salam ziarah