ads

Wednesday, December 23, 2009

Aquaria

Ni cerita bulan lepas.hohoho.ummi ni lambatnya update citer aufa pi aquaria.hehe.masa ni perut pun tak nampak lagi macam skang.Ekceli, sejak mabuk2 lama tak bawak aufa jalan2.ummi pun lama tak shopping.melepek je kat umah.tak larat.duk rumah jela.huhu.so, kami pun ke KLCC tuk melaksanakan niat kami.hehe



Long story..jalan2,beli barang..bla bla bla...hehe.then,kami ke aquaria.lagi pun aufa dah kenal apa itu binatang bernama FISH.haha.aufa sebut fish, SHH..SHH..sebut yg belakang je.hahaha.selalu ummi tunjuk dalam buku je.best dapat tgk real.banyak pulak tu! haha.macam2 ada.seronok aufa tgk fish.dari tiny fish smpilah ke the giant fish.macam2 spesiesla.banyak ikan warna warni.cantik..tgn aufa tunjuk2 sana sini.mulut pun bising cakap bahasa german dia.kami excited bila nampak ikan yg besar2 & shark..uiih,gerun dan berdebar2 juga.tapi aufa takut bila tengok shark.menangis dia.hehe.abi lagi takut2 kan dia dekat2kan muka dia kat cermin tu bila shark lalu.melalak lah.haha.ummi lak masa tgk shark tu.tibe2 le pening.so,apa lagi.cepat2 cari tong sampah nak muntah..huhu.malu2..ada org nampak.mabuk lak tgk air dlm terowong tu.hehe



after dinner, kami lepak2 tgk fountain depan KLCC.aufa suka tgk fountain.mulut bicing ok! agaknya seronok tgk banyaknya air..besar nya pool..cantiknya fountain..hehe.aufa lak baik je.bila jln2 bila baik je budak tecit ni! bagus2..nanti if aufa dah teror jalan, baru kita pi tengok animals kat Zoo plak ye.aufa dah pandai buat bunyi tiger tau! aummmm! aummmm! hehe.
So,layan pictures kami on that day.tapi sayang..pictures tak cun dan banyak gerak2.sebab just snap using iPhone.kamera leh tertinggal kat umah plak.adus!
rama -rama yang tidak terbang bebas..kesian.huhu
pic blur..iPhone xle snap benda bergerak la


dalam terowong.terlopong mulut aufa.hehe




ni ikan nemo ke?


tgn aufa tunjuk sana sini..byk fish la ummi..


aufa baru bgn tido.ummi kejut suh tgk ikan.muka dia blur je.haha


cantik betul round aquarium ni..


hahaha.aufa takut!!! terus peluk ummi.

wawawa..pulau redang pun ada kat sini.bestnye!
ada kura2,ikan bawal,ikan pari.besar2.wat ikan bakar sedap ni!hehe


gerun gak masuk dlm terowong ni.



aufa suka tak tgk ikan?

wwoooo..ummi, byknya fish kat situ!

bestnya pi aquaria.nanti kita pi lagi dgn adik ye.:)


lepaking tgk fountain
p/s: skang bila jln.perasan orang tgk perut ummi.haha.perut dah boyot.adik dah membesar.nanti cek up, update lagi citer adik ye..:)

13 comments:

AshAnas said...

wa, bes nye aufa jln2 tgk fish... nnti anas pun nk pegi, jom la join lg, gi petrosains sm2...tp tatau bila, huhu.... dlm perancangan ada, tp tatau jd ke tak... aufa doakan ek...

MeL said...

beshnya aufa jln2 kat aquaria, tgk byk fish. mika plak sebut fish = pish! comel la bdk2 ni kn..

Mrs. Adz said...

aufa tgk fish ye..aufa dah leh jalan belum..sian ummi kena dukung aufa..nanti perut dah besar mesti lagi tak larat nak dukung aufa..

dah berapa bulan ni

Momma Mia said...

Wah bestnya Aufa dah g Aquaria... makin panjang la tonceh Aufa... jeles laaa

Momma Mia said...

US sihat ke? bb mcm, dah start kick2?? biler chek-up lagi?? mommaMia insyaAllah next tuesday ptg. Hope dktor ada laa.

yatie chomeyl said...

berseri2 muka US...seri mak buyung eheh.

Nadiah Sidek said...

ala..kesiannya..masih muntah2 lg ye? seronok aufa dpt tgk real fish :)

Sharini aka Ummi Khayra said...

Wahhhh.. aufa jalan tgk fish ye? Tak ajak Khayra pun... :P sm je raudhah, Khayra pun sebut isshhh untuk fish... Hhehehehhehe

Ummi Salsabila said...

Ashanas>> jom jom..anas kite pi same2!

Mika>> mmg comella bdk2 ni!hehe

Mrs Adz>> blum jln lg.huhu.xsabanye.pnt dukung dia.haha

dah 5bulan

Momma Mia>> jeles dgn toncet aufa? hihi.da serabai rambut dia.nak gunting je rsnye.bb shat.blum kick lg.:)

yatie>> xdela,i makin chubby adalah..

Nadiah>> kdg2 je dtg mabuk2 tu..mmg sonok.excited dia.

Kak ninie>> khayra dah lm pi kan..aufa br nak melawat aquaria.haha.samalah kite.give me 5! sebut sama2..ish ish..comel!

kakyong said...

sweetnya aufa & ummi nyer..

aufa nak jd kakak yer... tahniah tahniah... :)

NURUL IZZA said...

aufa tomey...

US xhilang lg ke sickness tu? xpela sabar ye..aufa..kecit nye..comeylaaaa

PadNani~~{@ said...

Abg Hafiy jeles tgk aufa g aquaria;) Besnye dia jln tgk SHH ye..

take care aufa n ummi..muahs2

Ummi Salsabila said...

kak yong>> tq..:)

Izza>> da kurang da..kdg2 je tibe2 dtg mabuk tu..

Padnani>> ala..hafiy da jauh.xle nk ajak join..hehe