ads

Wednesday, December 30, 2009

Aufa with Push car

Bila aufa nak jalan ni..tak sabar ummi..belum berani lagi ke? aufa just da step foward dlm 5 langkah je.pastu duduk balik.berdiri tegak dah boleh da.semangat jalan ada.pantang nampak kasut.suruh pakaikan.nak tatih.aufa sebut tatih, TIH.. TIH..TIH..then,bawa dia tatih pusing satu rumah.besar dan laju melangkah dengan girangnya.sampailah ummi sakit pinggang.hehe.ada orang advise kena ajar and latih dia berjalan hari hari.emm..tgklah kalau kaki ummi tak lenguh boleh kite tatih2.skang kaki ummi dah tak leh berdiri lama2.lenguh btol.badan da berat agaknya.Oh No!!! hehe


Ni ummi sempat rekod aksi aufa berjalan dengan push car dia.cute & funny.hehe.mak su aufa yang layan dia.kena rajin berlatih nya sayang..:)






video



video

P/s: Tak sabar nak lihat anak berjalan.dah tak larat dukung.tapi bila dia dah berjalan.pasti aku kena mengejarnya pula..haha

20 comments:

Mrs. Adz said...

dah nak boleh tu..berlatih lagi ye sayang..tersenyum gembira aufa dapat berjalan ye..tapi nanti mesti tak larat nak mengejarnye pulak..hihi..
macam eisya ni sekarang,tak boleh duduk diam..

iedaLUVsham said...

caiyok2 aufa!! :)

ezan said...

clap2 utk aufa... teruskan usaha.. xlama lagi leh la jalan tu. push car ni cam berguna gak kan utk ajar anak berjalan.. nak kena cari la.. hehehe...

fizamior said...

bestnye... ni tgh nk carikkn my daughter walker.. dia pon cam kemaruk nk berjalan..

MeL said...

mmg xsbr nk tunggu anak berjalan. pastu bila da jalan penat nk mengejar dia esp bila jln2 kat mall, berpeluh2 hehe..kjp je lg ni aufa da bole berjln ;)

ummumishkah said...

betul tu.. bila dah dapat kaki.. asyik mengejar pulak.. :)

Hanz said...

Dear...me pun used pushcar for my boys, it does help..soon Aufa akan jalanlah tu..dah 5 steps tu..

Lepas ni penat nak kejar dia & tunggu kat belakang dia bila dia memanjat! :>

[-suziey-] said...

hai US..rindu lama xjenguk sini..aufa dh nk jalan ek..hehe..nnti dia jaaln xlarat nk kejo..skang ni kita plak rs bestnye kalu aQeel kecik lagi..bole dukung je..hahahhaa

Farah said...

afif pon lom jalan lagi la US..mcm aufa jugak..melangkah 3,4 tapak sambung merangkak plak..agaknye kena beli pushcar cam aufa ni

Nadiah Sidek said...

bersedia la nnt nk mengejar aufa. hehe. safiyyah takut pakai push car tu. kat rmh ni ada tp tak diguna pun. nangis dia kalau bg push car tu kat dia :p

yatie chomeyl said...

ececce seronok aufa berjalan dgn push car. esok2 jenuh lah ummi nak kejar aufa berjalan satu umah

NURUL IZZA said...

akak, xpe kak..satg die leh jalan hah akak plk yg jenuh..comey la aufa jalan terkedek2 dgn push car tu sweeettttttt

Momma Mia said...

tak lama lagi la tuh... kalo dah 5 step, nnti dah ada confident laju la tuh... another way to booster confident level nk berjalan belikan kasut yg ade bunyi biler dia step.. its works for damia... skarang memang jenuh nk mengejar. Asyik tunjuk pintu jer ajak kluar jalan2 kat taman depan rumah.

UmmiKhayra said...

Aufa comei.... sweetnyer... bila nk jumpe nih... hehehhehe Raudhah, nanti bila aufa dah start jalan, nantikan la macam mana pulak adegan kejar mengejar berlaku antara ummi dan aufa... :D

ema82red said...

sama mcm meen... takut sgt..

Ummi Salsabila said...

Mrs Adz>> ok2 aunty.aufa kn rajin berlatih lg ni.

ieda>> chaiyok2!!! aja2! fighting!

ezan>> btol2.berguna..n xpnt nk asik bwk dia tatih je.lenguh pinggang cek! haha

Ummi Salsabila said...

fiza>> cari jgn xcari..selain toys le encourage dia berjn gk.

Mel>> patutla mel mkin slim.pnt kejar mika ni..:)

ummumishkah>> berpeluh2 la cmni kak..

Ummi Salsabila said...

Hanz>> yup, agree with u sis.insy,cptla jln.xsaba nk kejar ni.hehe

suziey>> rindu suziey gk.bz ek?? aik,tebalik plak ye.aqeel da lari laju.kn kjr lg lajula cmtu..

Farah>> aufa ni tkut sgt.lum confident.bdn ringan tp...hihi

Ummi Salsabila said...

Nadiah>> aah,kejar dia dgn prot boyot2 ni.haha.aufa dulu pun takut.lm2 ok..suke tgk dia terkedek2..safiyyah lg berani.dah nk jln da eh..

yatie>> nmpknye cmtula.crawl pun da laju.jenuh nk kejar dia..

Izza>> akak pun suka tgk dia terkedek2.haha

Ummi Salsabila said...

momma mia >. iye kak? bole la cr spsng nnt.msti comey mcm mia gk kan..:)

ummi khayra>> haaa.get ready men kejar2 mcm akak dgn khayra la pasni..

ema>> yeke meen pun sama..aufa pun takut gak.saja je nak suh kite dukung lame2 kan.hehe