ads

Wednesday, September 16, 2009

Salam Aidilfitri

Salam Sayang semua.dah beberapa hari internet sakit.tak dapat nak update.tak dapat visit kawan2.wimax ni mmg cepat tapi kadang2 sakit juga.Lagi beberapa hari saja lagi kita nak menyambut hari raya Aidilfitri.Yang pastinya sedih ramadhan akan meninggalkan kita...



Kami akan bertolak balik kampung jumaat ini lepas sahur.tahun ni beraya di Melaka.Kami tak pernah beraya di Klang.Mak ayah mesti balik kampung arwah nenek & atuk.lagipun mak ayah dua2 dari Melaka.so, sampai sekarang kami tetap beraya di rumah arwah bersama saudara mara.memang meriah!

Dan paling meriah mak ayah akan beraya dgn cucu pertama mereka.oo.aufa you are so special.ahaks! beraya juga dengan mak cik2 dan pak cik2 aufa.seronoknya..ummi yang excited.hihi.







Alhamdulillah.persiapan raya kami almost settled.bab mengemas je blum sudah2.nak vacuum satu rumah..kemas2 sepah balik.hehe.


1) Baju Raya
Kelengkapan raya ummi dan abi dah di beli. Baju raya untuk mak, ayah dan MIL pun sudah.Dan yang paling utama our princess, aufa.baju raya aufa lah paling byk.Ummi dan abi dah sediakan baju Kurung dan dress untuk aufa bergaya di hari raya nanti. Baju kurung aufa ada 6 pasang.kami beli 4 pasang.wan aufa jahitkan sepasang.nenek aufa belikan sepasang.jadi banyak dah baju kamu, sayang..






Dah cuba pakaikan aufa.comel!! nanti raya kita bergaya dengan baju kurung ye syg..tgk,tgn aufa si comel.hahaa.dia pun suke!


2) Langsir Raya
ramai request ari tu.nak tgk langsir kan.dah siap dah langsirnya.merah lagi! hehe.langsir ni kira first langsir kami la.sebab masa pindah umah ni pakai langsir mak dan langsir tuan rumah bagi.tu yg excited tukar langsir baru tu.nampaknya tunggu dapat beli umah sendiri baru tempah langsir lagi.



aufa suka main peek a boo kat curtain putih tu.hehe




tempah sekali sarung bantal nya.



3) Duit Raya

Duit Raya pun wajib di sediakan.Kira sedekah juga kan. Aufa pun tolong ummi masukkan duit dlm sampul. Tahun lepas aufa lahir time raya.duit raya pun dapat banyak tau.ehehe..tak dapat raya tapi byk duit raya dpt...;p




Meh meh datang raya umah aufa.nanti aufa bagi duit raya..meh meh..meh..


4) Kuih Raya

Seperti tahun lepas juga.Kami tak beli kuih raya.sebab abi dapat kuih raya,kerepek raya,kek raya bagai.Alhamdulillah...terima kasih kpd yg memberi.tgn memberi lebih baik dr menerima kan.cuma kami tak sediakan lagi bekas kuih raya.alamak! sempat lagi ke nak beli.heheh





ada kuih tart kegemaranku..yummy!!


5) deko umah konon2..

Bab gardening dah settled.bab mengecat dinding pun dah setel.ni abi nak cat pintu plak.kasi kilat katanya.abi pun excited nak raya..semua nak di cat.tapi dia nye busy..:)
Oklah, excited, excited juga..syukur kita masih berkesempatan beraya.sebab sedih juga ummi bila ada yg perlu berkerja di hari raya..


Kepada sepupu ummi ,kak long nurul.dan kwn2 ummi especially kak nani, kak nadiah, defina dan lain2 yang beraya di perantauan.jgn sedih2 ye..jauh di mata,dekat di hati.salam aidilfitri dari kami dari malaysia.flying kiss kiss kiss..:p

Lastly. kepada semua pembaca blog ini, selamat menyambut hari raya aidilfitri.Mohon ampun maaf jika tersalah tersilap.maaf juga jika ada perkataan yg pernah menyinggung sesiapa di dalam blog kami ini.( tak sempat nak buat kad raya)..

Kad Raya dari ummi mishkah, kak yong dan nadiah.terima kasih semua..:)




Selamat balik kampung.Berhati-hati di jalan raya.Happy Raya!! take care.have a safe journey and a blessed holiday....muahhhhs!!

14 comments:

Mrs. Adz said...

cantikla langsir tu..daku tak wat pun tahun ni sebab kewangan dah habis kat benda lain je..nampaknye tahun depan la..
banyaknye baju kurung aufa..cantik2 lak tu..suka la nengok budak kecik pakai baju kurung..

Selamat hari raya juga dari eisya sekeluarga..(ambik la kad raya ye)

ezan said...

banyaknya baju kurung aufa.. mesti comel di pagi raya pakai baju kurung.. hehehe..

selamat hari raya utk aufa & family :)

MeL said...

cantik nye curtain US tu..bab mengemas tu mmg betul. kitaorg pn baru ngemas sket2, klu kemas awal2 nnti sepah bali hehe ;) anyway, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin to US & family ;)

nadnye said...

macam-macam persediaan telah tersedia...
salam aidilfitri untuk Aufa, Ummmi dan Abbi ...

defina said...

buat US sekuarga,
selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir batin...

mak aiii US, sakan tul raya tahun ni.... :)

Nadiah Sidek said...

selamat hari raya juga raudhah! maaf zahir & batin. smg slmt blk kg..

syayassir said...

selamat hari raya, ummisalsabila

ibu_arifa said...

SELAMAT HARI RAYA jugak buat US, aufa sekeluarga. maafkan zahir dan batin yer US..

cantik lah langsir dan sarung kusyen tu..baju2 Aufa pun cantik2...tak pe lah banyak pun...dia kena selalu tukar2 kan. Nak duit raya satu sampul leh Aufa?

nnt add kad raya saya jugak yer..penat buat tau...hihihi

PadNani~~{@ said...

salam US,

alala..suka auntie tgk baju raya aufa..sure dia suka sgt kan..byk betul baju raya dia ye:)aufa kutip wit raya byk2 tau!

langsir US pun cantekk sgt:)

moga lebaran di sambut dengan gembira ye..Selamat Hari Raya maaf zahir batin dari nani sekeluarga..salam peluk cium dari nani buat US n Aufa..mwaaaaaaaaahs

P/S: Tangkap gambar raya byk2 tau..:)makan ketupat rendang jgn lupa kami di Oman..

UmmiKhayra said...

Selamat hari raya raudhah... maaf zahir batin... bestnyer tgk sume dah lengkap.. Hari ni akak dapat news, baju raya akak tak siap... Waaaaaaaaaaaaaaa... nangis..... :)

Pape pun, have a safe journey... :)

p/s: raudhah, nak request boleh? untuk komen identity tu, boleh tak open untuk name/url? :)

MiszMama@Haslinda said...

salam lebaran buat aufa, ummi n abi. jaga diri n jangan nakal2 tau. kumpul duit raya banyak sikit pastu share dengan auntie..hikhikhik

Intan said...

Waaaa aufa nak bg duit raya ye...arissa kata nak catu leh tak!!! he he...

Cantek2 tu baju kurung aufa...mesti comel di hari raya nie nanti :)

To US and family,

Intan nak ucapkan Selamat Hari Raya. Maaf Zahir & Batin ye :)

Luv...Intan

Jiey^Mien said...

Selamat hari raya..

Ampun dan maaf dipinta andai ada salah dan silap dalam berbicara..

Salam Syawal,
Jiey-Mien-Rayyan

Nabil_jangs said...

huhu..kepada makcik2 dan pakcik2...sekalian...selamat hari raya...