ads

Sunday, September 6, 2009

I am 25 Years Old Today!!!

Alhamdulillah..hari ini, 6th September ialah hari kelahiranku yang ke-25.Syukur Alhamdulillah, kerana memanjangkan umur ummi dan masih mengizinkan ummi menikmati hidup dan rezeki Allah swt.Tahun ini merupakan tahun pertama menyambut hari lahir sebagai seorang ibu kepada si comel baby aufa.ummi juga bersyukur dikurniakan kebahagian dan kasih sayang bersama suami, anak dan keluarga.
A baby to a mom.;)
Pagi tadi my mom sms ucap selamat hari lahir.seorang ibu memang takkan lupa tarikh lahir anak2nya kan?.mak kata, Selamat hari lahir, sayang.semuga bahagia di dunia dan akhirat.. terharu & sebak rasanya..
ummi nak call mak.tapi kalau ummi call mesti tak boleh keluar kata2 yang di ucapkan tu.hehe.mungkin sebab ummi tidak biasa.ummi pun reply sms mak.terima kasih mak.terima kasih byk2 kerana 9bulan mengandungkan, bertarung nyawa melahirkan dan membesarkan hingga dewasa.tak dpt ku balas jasa mu.mak adalah ibu sempurna dan terbaik bagiku.ampunkan segala dosaku.i love you forever.tulis sms sambil berjurai air mata.huhu.sedihnya...
minggu lepas balik umah mak.mak kata,.next week hari lahir odah kan.ummi just tersenyum mengiyakan.mak kata, anak2 mak dah besar.mak dah tak belikan hadiah sempena besday.sepatutnya anak2 yang beri mak hadiah.hehe.bila hari lahir kami, mak selalu kata begitu.malah, mak su aufa pun belikan hadiah umtuk mak di hari lahir mak su.comella mak su ni! hehe.mula2 ummi gelak2 bila mak ckp cmtu.tapi bila fikir2 memang betul.sepatutnya pberi penghargaan terima kasih pd mak krn melahirkan dan membesarkan.tanpa mak,siapalah kita.tak ada lah kita.betul tak? :)
Thanks gak kpd kwn2 yg wish.ada yg sms dan ada yg wish di facebook.sayang korang! ada juga kwn yg ummi tak ingat besday dia,tp dia tak pernah miss sms wish my besday! malu je..hehe.terharu dibuatnya.;p. org yg paling awal wish is my niece, amirah. tepat2 kul 12 tu.hehe.thanks dear..i luv u too!
lastly, semoga kebahagian kami berkekalan di dunia & akhirat.ummi juga hope my dreams come true by this year..emm.byk sgt mision terbantut n tergendala bagai...huhu

28 comments:

Jiey^Mien said...

Happy befday!! =)

Intan said...

Happy besday to u, happy besday to u, happy besday to US, happy besday to u!!!!

~Intan & Arissa~

Mrs. Adz said...

wah dah 25.. happy birthday ye..moga semua impian akan tercapai..dah moga dapat adik untuk aufa lak..hihiii

aisyahumaira said...

selamat hari lahir, kak odah..

Moga dimurahkan rezeki & bahagia selamanya.

AshAnas said...

odah, happy besday! sama bulan la kite kan... shira hujung bulan ni... hehe... besday odah sm ngan besday FIL shira... kali bape dah sambut besday bulan posa ni? masak ape japgi? mesti best makan mlm ni kan...
semoga panjang umur n diberi kebahagiaan berpanjangan, lengkap kan hidup skrg, jd anak, isteri, ibu....

ezan said...

happy birthday.... :)

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

happy birthday.. a year older a year wiser!!

MeL said...

HAppy 25th bday! Semoga dipjgkan umur & dimurahkan rezeki. PAstinya lebih happy coz celebrate as a mom ;)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Happy 25th birthday dear...semoga panjang umur,dimurahkan rezeki dan bahagia di samping keluarga tersayang....

pssttt...dah boleh planning nak bagi aufa adik tuh.. :P

ummumishkah said...

Happy birthday dear!
Moga yang mendatang menjanjikan rahmat dan kasih sayang Ilahi buat kalian...

:: m.u.n.i.r.a :: said...

hepi burfday....
semoga hari-hari yang mendatang penuh dengan kegembiraan dan keceriaan dalam limpahan rahmat allah..insyaallah.

Nadiah Sidek said...

nk wish jgk la kat sini :p. happy 25th years old raudhah! smg diberkati Allah & dipjgkn umur dlm ketaatan pdNya...ameen. nk hadiah ye? mntk suami raudhah ye. anggap la hadiah tu dpd akk jgk. haha!

nadnye said...

Happy 25th birthday Ummi Salsabila.. semoga bertambah dewasa semakin tabah dan matang dalam menghadapi segala keadaan.. Semoga US juga dilimpahi dengan hidayat ilahi dan penuh kegembiraan melayan si kecik Aufa yang makin comel dan keletah...
US nie muda lagi...macam adik bongsu akak, muda2 dah ada anak sorang

AkMa said...

Happy belated b'sday umi..semoga panjang umur dan murah rezeki..

ibu_arifa said...

Happy birthday to you..
Happy birthday to you..
Happy birthday to UmmiSalsabila..
Happy birthday to You!!..

Wah..baru 25 tahun yer..muda lagi.. semoga sihat, di murah kan rezeki, dan sentiasa di bawah lindungan Allah..

UmmiKhayra said...

Happy birthday sis... Semoga dibanyakkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, dan dilindungi Allah SWT. Tak lupa juga, semoga berbahagia bersama keluarga tercinta untuk selama-lamanya... :)

Putra Mama said...

hepi besday.. baru 25 th yer.. ;)

defina said...

US, selamat hari lahir....senyum sokmo naihhh...:)

Ummi Salsabila said...

jiey mien >> tenkiu..:)

Intan>> wa..siap nyanyi lg..thanks kak intan.tq arissa..

Mrs Adz >> thnks for the doas.amin...adik aufa ye.insy..:)

aisyamunira>> thnks dik..

Ummi Salsabila said...

Ashanas>> oo.shira bln sep gak ye.special bln sep ni.huhu.xthla bpe kali yer thn ni.pi diner = berbuka puasa kn thn ni shira..:p

thanks shira.yup,alhamdulillah.lengkap da hidup kite.

ezan>> thanks ezan..:)

mana miya>> tenkiu..insy..

mel>> thanks so much..yup,lebih bermkna celebrate as a mom..:)

Ummi Salsabila said...

haiza >> thanks for wish.insy..tunggu yer.insy if ade rezeki.aufa nk adik x....?? hehe

ummumishkah>> tq kak...amin..smg Allah mmberkati kite sume juga..:p

munira>> thanks dear.ye.insy.same goes to all of us.ceria2 sllu :)

Nadiah>> ok.akak twin wish lg syg akak.huhu.tq.dah dpt hadiah kisses from aufa.mcm phm je beday ummi die.so sweet! huhu

Ummi Salsabila said...

nadnye>> thanks kak nad.suke la nasihat n wish kak nad.same mcm adik akak ye.kite xde kakak.kak nad mcm kakak kite le? :)

insy..smg mkin matang..xle mcm bdk2 lg.umo je muda lg.tp da jd mak org.huhu.

Akma>> thanks so much babe..amin juga pd kite sume..:)

ibu arifa>> thnaks ibu..sedapla ibu nyanyi..;p

xdela muda sgt da..rs mcm da tua sgt da ni.:)

Ummi Salsabila said...

ummikhayra >> tenkiu akak..i love you.hihi.doakan untuk akak & sekeluarga juga..:)

Putra mama>> tenkiu..bkn baru..sudah 25thn..da tua rsnye :)

defina>> thnks..yup.senyum n ceria sokmo ok.

PadNani~~{@ said...

Happy Befday my lovely fren:)
Doaku agar dirimu bahagia, ceria, sihat selalu di samping yang tersayang..
Moga Allah sentiasa merahmati US sekeluarga..

Pasti, seorang ibu x kan melupakan tarikh istimewa melahirkan zuriat amanah Allah yg sangat2 beharga..Hebatnya kan US, skrg kita dapat rasa apa yg ibu2 kita rasa..Alhamdulillah

atie said...

Happy belated birthday us...

Ummi Salsabila said...

Padnani>> syg nani..thanks for the doas.may God bless u & family too..amin..

yelah,kite plak rs ape yg dorang rase kan?= perasaan seorng ibu..:)

atie>> thanks kak atie..:)

iedaLUVsham said...

epy beteday!!! huhuhu!!! sebaya rupernyer kiter nih! ;)

epy beteday!! ;)

Ummi Salsabila said...

iedaLUVsham>> ee.kite sebaya yer!! yeh yeah!! ye yeah!! tenkiu for wish.:)