ads

Wednesday, May 12, 2010

Project Art : My Little Artist

Salam sayang semua.ketika ini ummi masih menanti lagi.ramai yang sudah bertanya-tanya.ramai yang mengambil berat.bila baby nak keluar? dah bersalin ke belum? dah rasa sakit ke belum?hehe. Ramai yang tak sabar melihat kamu,my little calliph.Abi pun asik tanya.tak rasa sakit ke? bila baby nak keluar? abi dah tak sabar nampaknya.Abi kata baby ikut imam shafiee ni, duduk lama dalam perut ibunya.hehe.

kelmarin appoinment with my gynae.buat CTG lagi.baby sihat,kedudukan pun dah engaged.tapi belum ada contraction lagi.dr mazita bagi tunggu 1 week lagi sebelum kena induce.orang kata induce lagi sakit dari normal.sebab baby di paksa keluar kan.seramnya ummi.berat ummi naik sikit,68.5kg.berat baby dah 3.4kg.dr mazita kata boleh tahan ni.kalau tunggu lagi memang baby membesar lagi dalam perut.doc kata nanti ummi kena kerja keras sikitlah.hah! fuh fuh fuh...Ya Allah,semoga dipermudahkan nanti.doakan ya..sekarang ummi kena pastikan baby selalu gerak.tak sabarnya nak jumpa kamu,my little calliph.



baby belum keluar, aufa ada can lagi nak manja-manja dengan ummi.ini aktiviti terbaru aufa.ingat tak sebelum ada buat finger painting dengan dia? this time kita guna berus pulak.Yeay! Art time!!!




Bahan-bahannya berus,bekas color,buncho color,painting paper dan easel.



aktiviti yang mudah.hehe.kita tengok kan je sambil tengok tv.tak banyak involve sgt.huhu

kusyuk dia...bagus-bagus.kalau tak nak berkepit je dengan ummi.sakit perut ni dihempapnya.


ada gaya tak my little artist nih?

masterpiece dah hampir siap.
seronok!! yeay!! finish!! next time kita buat lagi ye ummi..

9 comments:

nadnye said...

best2...waa abang2 n sarah nak join sekali, nie antara aktiviti favourite..tapi kitaorang buat di lantai jea sambil baring2.. hehehe

Momma Mia said...

antik nyer Aufa nya lukisan... punye daya imaginasi yg tinggi nih... kombinasi color bagus... hehe baru nk msg tanya dah bersalin ke blom.. huhu... InsyaAllah semuakan akan dipermudahkan dear!!

Nadiah Sidek said...

mana lukisan yg dah siap aufa?

Dayah said...

US, ternanti2 kabar US pas jumpa gynae...dayah kena tunggu sampai next Monday..itu kira tarikh last la kalau takde tanda2 jugak..induce la ajwabnya.berat pulak turun 0.5kg, heran jugak tinggai 65kg..makan mcm biasa je...berat baby setakat ni 2.8kg,...sama2lah kita berdoa dan menanti..

Mimie Fazira said...

wah seronotnye main chonteng2 ye kakak ni ... kalau danial mesti habis satu rumahla jawabnye di conteng ... hehehhee

yatie chomeyl said...

adik aufa seronok golek2 dlm perut umi lg tu ;)

Ummi Salsabila said...

nadnye>> jom2 sama, abg2 n sarah.best kan aktiviti color ni.:)

momma mia>> tq aunty.antik ye?hehe

bila ni kak? sy takut kn induce nnt.cptla baby..cptla kuar.tido pun dah xlena ni..

nadiah>> ummi malas nak snap.pela kan..hehe

dayah>> samalh kita dayah.menanti lg..takutla if induce.berat dayah turun? xselera mkn ke?

doa2 cptla baby kita lahir..

Mimi Fazira>> seronot sgt aunty.ummi pun seronok bila kakak leka..:)

yatie>> tula,best agaknya golek2 dlm perut..sejuk..huhu.

satu said...

Salam kenal...wah pandai dia melukis. Anak yang cerdik solehah insyaAllah...

Silalah berkunjung ke blog saya ya http://www.ibunoor.com

Teruskan menulis!

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/