ads

Friday, May 21, 2010

What is your name, Lil Calliph?

Salam sayang semua.Terima Kasih banyak atas ucapan tahniah dari semua.tak sempat lagi membalasnya.Thanks ya.Hari ini sudah 6 hari ummi berpantang.Alhamdulillah ummi dan lil calliph sihat walafiat.rasa sekejap je masa berlalu.Lil calliph pun dah berumur 6 hari.rindunya mahu berblogging.mahu cerita pengalaman bersalin kali kedua ini.InsyaAllah bila ada masa terluang ya.


ketika mata celik


Agak kelam kabut juga nak melayan 2 orang anak.hehe.si kakak sentiasa mahukan perhatian dari kita.nak ajak jalan,nak menulis,nak minta dukung..tapi kalau mak cik2nya datang barulah senang ada orang melayan dia.kesian kat aufa.tapi ummi tak larat lah sayang...Alhamdulillah,baby tak banyak ragam.cuma baby kuat menyusu.kata orang baby boy memang kuat menyusu kan.

ketika lena tidur

Ummi sudah beransur pulih.perut pun sudah hampir kempis.weee!! hehe.ummi sedang menjalani pantang,berbengkung,berurut bagai.tetapi sudah tentu badan belum rasa sihat betul lagi.

Oh,ya lil calliph sudah didaftarkan namanya semalam.nama diberi ialah Muhammad Adam.boleh panggil adam saja.simple saja.Terpengaruh dari cerita drama Adamaya ke Nur kasih? hehe.Abinya berkenan dengan nama Muhammad Adam.nama ummi suggest semua kena reject.Mahu itu juga.Nama nabi terawal dan yang terakhir katanya.Semoga Adam menjadi anak yang soleh.

Aufa & Adam.kakak sayang adik.asyik dicium.main cak-cak.usap-usap kepala baby.cakap sayang..sayang..:)


Abi dan Ummi terlalu sayang kamu berdua.Tidak terkira banyaknya.

20 comments:

ezan said...

comelnya adam... suka ngan nama adam gak..

hopefully pregnant kali ni nak boy gak.. leh sepasang cam us.. amin.. :)

BIONIC WOMEN said...

Alhamdulillah semuanya selamt...
tahniah atas kehadiran orang baru..mesti seronok dapat sepasang dah..
kami sekuarga doakan semoga ummi dan keluarga sentiasa dilimpahi rahmat ilahi

Izan Ishak said...

alhamdulillah...dah masuk hari ke6 dah bby adam...sooo cute!!

Momma Mia said...

Muhammad Adam.. sedapnya nama. Nabi awal & akhir yer... Caiyok2 odah double pumping... 3oz tuh banyak tu, lagi kerap menyusu nnti lagi byk milk supply. GAMBATE!!

Sweet gambar Aufa & adam ...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tahniah US...beshnya skang ye nak melayan sepasang permata hati ni ye..selamat berpantang :)

ibu_Arifa said...

Tahniah US, alhamdulillah semuanya selamat dah kan.. comelnyer Adam ni.. wah dah ada 'sepasang' yer US skrg..nnt leh lah share pengalaman jaga baby boy pulak kat kak min yer..

suka jugak nama muhammad adam, nice dan simple jer kan. dalila dulu abah nya nak letak nama Hawa jer tau..hihihi

ummumishkah said...

nice name.. moga dpt berkatnyer!

Ummi Eisya said...

comel tul adam ni..suka tgk pic aufa cium adam tu..suka la aufa ade kawan lepas ni..lelaki lak tu..tgk sape yang buli siapa..hihii

selamat berpantang ye US..jgn lupa tulis pengalaman tu tau..

nieda said...

comel adam..suka nama adam..

MeL MikaiL said...

sedap nama adam. comel & simple n yg penting maksudnya..alahai bambamnye bb adam nih. rindu plak nk dukong newborn. bau pun wangii je..

Kucing Merah Jambu said...

wah salsabila dah jadi kakak rupanya..tahniah tahniah!! bestnya dpt boy pulak....semoga cepat sihat ya ummi salsabila :)

precious innocent said...

ayoyo.. ketinggalan la akak.. congrate ya!! selamat bpantang...

-mama emma-

MAMASYAZA said...

akak dulu dah plan nak letak nama anak2 Adam n Aisyah..tpi en. abah reject...nak letak nama anak bermula ngan huruf H.
semoga ummi salsabila bertambah sihat hendaknya

Hazu~ said...

Tahniah... berat juga baby ye. selamat berpantang...

kakyong said...

comel nya..
US berpantang di mana?
anak lelaki memang kuat menyusu..

jaga badan & rehat byk2..
memang letih bila dlm pantang & harus pula melayan si kakak.. cam tu lah kakyong masa dpt aliya.. dah le berpntg sendiri.. anis lagi, mujur lah fikri dah boleh berdikari sikit walaupun masa tu belum cecah 3 tahun..

Intan said...

Nama yg simple but nice dan yg penting...makna nya :)

Sayang nya aufa kat adam...sweeet!

Ummi Salsabila said...

ezan>> amin..:)

bionic women>> alhamdulillah.terima kasih :)

izan>>tq aunty izan!!

Momma Mia>> tq aunty.doakan adam jd anak yg baik yer..
Byknye kak..tp xdpt smpan stok lg.adam kuat myusu.mmg abis je.:)

Ummi Salsabila said...

Haiza>> Alhamdulillah.happy.tp mmg klm kabut jugaklah.:).tq..

Ibu arifa>> alhamdulillah..tq kak min..mmg len sgtlah lahirkan bby boy dgn girl.ragam dorang pun xsama kak.:)

abinya minat nama yg simple2 je.xdpt ummi dia nak ltk nama glamor2 skit.haha.

ummumishkah>> tq..ameen.:)

ummi eisya>> tq...insy,akak ditulis juga nnt.sbg simpanan memori bersalin adam juga..:)

Ummi Salsabila said...

nieda>> mehlah ltk nama adam juga nnt:)

mel>> aah,simple jek.sng nak panggil.newborn mmg besh cium gomel2 hari2.hehe

kucing merah jambu>> thanks yer..:)

mama emma>> hehe.ayoyo? x ketinggalan sgtla.tq kak!

mama syaza>> tulah,terpaksalah kita ikut ckp hubby kan.nak jd isteri solehah..hehe.tq.:)

Ummi Salsabila said...

Hazu>>thanks.tulah,azab jugak nak keluarkan dia.:)

kak yong>> tq.berpantang di shah alam.mmg kuat btol menyusu..lain dgn girl.

uish,kalau odah berpantang sendiri mahu melalak odah kak yong..sbb xboleh nak mlyn karenah si kakak.mcm2 permintaan..masih mahu bermanja:)

Intan>> tq kak.omputih kata,simple always the best.:)

aufa asik cium adiknya aja..