ads

Wednesday, May 13, 2009

TAG Cabaran Langsing

TAG CABARAN LANGSINGKU(LANGSINGKAH DAKU?)

Tag ini dihadiahkan oleh kak yong, ummu abdullah syakir, mummy adam dan ummi khayra.huhu.lama sangat simpan.sampai ramai yang duk tag US.hehe.

1) Berapa kah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat sekarang 53kg.tinggi 163cm.

2) Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?~
Dalam sejarah berat paling tinggi ialah 65kg.masa preggy.hehe.usia ketika itu ialah 23tahun.

3) Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?
Makanan sampingan nak kurus ea? Takde la.. tak makan pape untuk kurus.sebab tu tak langsing betul kot.:) tapi berat turun maybe sebab breastfeeding.makan banyak2 tapi pergi ke aufa.hehe.

4) Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat ? Usia anda pada ketika itu?
~Berat paling rendah masa baru lahirla.hahaha.tapi dulu masa time belajar dalam 46kg.

5) Anda pernah sertai program pelangsingan? nyata kan kejayaan anda
~ Program pelangsingan takde.. tak de duit.:(

6) Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat badan yang paling rendah?

Dulu masa time belajar ala2 anak dara, sibuk diet bukan main.sangat2 obses dengan kurus.tak boleh dengar if orang kata nampak tembam.lai2 pipi US jenis chubby. so nak diet la.tak makan nasi.makan biskut je!!! sanggup tuh berlapar.pastu bila ada hari makan nasi or makan banyak.US minum teh kurus.nanti makanan tadi cepat dibuang.huh,teruk kan? sangat2 membahayakan kesihatan. Tapi hasilnya memang bestlah.hehehehehe.

7) Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?

Berat naik hingga 65kg masa preggy.Berat naik sebab pregnant la kan? hehehehe.Tapi doc kate badan US normal lah berat naik banyak tu..:)

8) Apakah Target anda untuk kurus selepas ini?
Nak turun lagi sikit.lagi 3kg pun oklah.lagi satu nak kurangkan ketembaman pipi nih. :)

9) Miliki gambar anda dahulu dan kini? Ada.jumpa godeh2 dalam simpanan.:)

10) sila upload ok



masa time study.skema huh? hehehe

masa preggy.rindunye..comel jugak sekali sakala jadi demuks!! hehehe


gambar last week.dah jadi mak budak! hehehe
em,nak tag sape ye? rasa mcam ramai dah buat..US hadiahkan tag ni kepada
1) mama auni
2) kak reen
3) Intan
4) Mel aka mommy mika
5) padnani aka ummi hafiy
6)ummi aleesya
and kepada sesiapa yang belum buat tag ini :)


p/s: US ada juga 2 kali try diet.malam tak makan nasi.makan roti and minum oat je. tapi malam tu susu badan tak banyak. aufa asik menangis tak puas menyusu. lagipun bila menyusu badan ni. mmg perut rasa lapar je kan?
p/s : rama-rama telah hilang.blog under construction..hehehe

12 comments:

mamaHanin said...

slimm yer time muder2 dulu..kehkehkeh... tringat laks time study dolu2.. US study kat ner dulu?

[-suziey-] said...

waa US ni mmg jenis langsing..huhu...jeles nih...

nadnye said...

dah slim la tu... ku jugak yang tak slim2..

yatie chomeyl said...

hrp2 mak buyung pon leh slim blk lps bsalin...leh la wat tag ni gak hik3x

MiRaHaNNa said...

haha.. cam skema jer time study dulu.. hahaha... tomey gak time pregnant tu..=)

ibu_umairah said...

odah memanh maintain..cayalah.......!!!odah mana butterfly......?

kakyong said...

salam pn odah..

pn odah sudah cukup langsing.. tak yah diet dah.. make sure perut jgn muncit jer... heheh..
kalo kurus sgt nanti tak nampak mcm mak budak.. silap2 org ngorat nanti... heheheh...

kakyong ade jumpa 1 lagi blog yg provide background yg seni2 ni.. http://scrappinblogs.blogspot.com
tp byk yg terlalu heavy dgn artwork.. takde satu pun yg daku berkenan.. hehehh..

Intan said...

Betullah US, rindu tul time-time pregnant dulu...

ibu_arifa said...

wah..dah langsing la ummi skrg ni.. cantik yer pose masa study tu..cam gaya budak baik jer.
hahaha..time nak pregnent best..mai time nak bersalin takut sangat...

joegrimjow said...

da bace n3 ku pasal gemok buat kaya?
hehe
bacee
ku menang klu ku masuk cabaran ni
yuhuuuu

ummuabdullahsyaakir said...

Salam,ummi cantik masa sebelum n selapas mengandung sama je maintain..hehe kekalkan yea:)

Ummi Salsabila said...

mama hanin ~ kehkehkeh.dulu kering jer..dulu study kat UIA dulu..rindunyer time blajo2 dulu..

suziey ~ lansing? xde mkne nye..hahaha.dulu jer langsing..skng da chubbyla.huhu

nadnye ~ da slim ke? tp kurus2 sgt pon xlawo kak..elok sedang2 kan? :)

yatie chomeyl ~ aah,pas bersalin boleh fit blk.skng ni xbole tau.time untuk mencomelkan bdn! hikhik

mirahanna ~ besela.mak cik kan budak baik..gitula posenyer.kihkih.tomei ms peknen? ui,mmg tomei,seb bek kuar budak tomei jugak.ngeeee

ibu umairah ~ mantain ke? xsgt la k.as.de gak lemak2 terkumpul disebalik baju.hahaha.rama2 da terbangla! :)

kak yong ~ alamak! peyut buncitla k.yong..hehe..best jugak if de org ngorat lg..riso cik abg nnt.kihkih.skng da takla k.yong.gaye po mcm mak budak! hahaha :)

Intan ~ aah,rindu kan.knangan indah in a lifetime tuh! :)

ibu arifa ~ xlangsing sgtlah ibu..xsame mcm dulu...huhuhu..mmg ssh nak dptkan bdn cam dulu kan? aah,bersalin mmg mnakutkan.still fobia!

joegrimjow ~ mn u jupe my blog? ku da bc entry tu.u dealer herbalife ea.my BIL pon sama jugak da kurus jugak ! lost 33kg!

ummuabdullahsyaakir ~ wslm.TQ,,insyaAllah..