ads

Thursday, February 28, 2013

Homemade Oreo ice pops

Salam Sayang semua

Siapa suka Oreo? Angkat tangan sekarang! Hehe

Saya suka Oreo milkshake.Sedap kan?
So, Kali ni saya cuba buat aiskrim Oreo pula.Sebelum ini bila anak-anak request ice pop,saya buat fruit flavor saja.Mana buah-buahan yang ada,blend dengan yogurt or susu.Then tunggu keras.Siap!

Adam paling suka dragon fruit ice pop.Aufa pula suka chocolate flavor ice pop.

Ok,nak kongsi resepi Oreo ice pop yang sedap dan berlemak manis ini.

Resepi Oreo ice pops/Oreo Popsicles/Aiskrim Oreo

1 cup creme cheese
3 cup fresh milk
4 teaspoon susu pekat manis ( ikut suka manis mana)
Biskut oreo (saya guna separuh)

Kisar semua dalam blender.Masukkan dalam mold ice pop.Saya Ada beli di daiso.rm5 sahaja.Atau jika tiada boleh gunakan cawan atau muffin cup seperti saya.Hehe.Kalau ada plastik aiskrim malaysia lagi bagus! Asal boleh! :)

Kemudian saya crushed some Oreos, tak hancur sgt untuk tambah di atas ice pop tadi.lagi banyak Oreo lagi sedap tau! Next time kalau buat lagi,nak tambah Oreo banyak2.mmm yummmy!

Kemudian,boleh lah bekukan.Selamat mencuba Dan menikmati aiskrim Oreo anda!

P/s : Buat untuk anak.Mak pun join sekaki! Lagi pun musim panas sekarang.Menitik peluh Mak! :)










3 comments:

Sidratul Muntaha said...

ya Allah
kecuq ayaq liur tgk
adui..

Zura Lee said...

bagus la bg mkn eskrem buatan sendiri... kllu beli kt kedai tu ntah mcm2 perasa ngn pengawet tiruan diorang bubuh kn...

Ummi Salsabila said...

Sidratul muntaha :hehe.cuaca panas kan skang? cubalah buat nanti ok :p

Zura Lee : setuju bab itu! kalau buat aiskrim buah2an,fresh khasiat anak2 dapat! :)