ads

Tuesday, January 29, 2013

Nutella brownies dengan 3 bahan sahaja

Assalamualaikum

Sekarang kalau nak baking,memang cari yang mudah-mudah saja.Senang cerita,yang kacau-kacau je.

Resepi ini juga sesuai untuk aktiviti baking dengan anak-anak.Suka dorang mixing,whisking dan lagi part menjilat balance batter dan nutella!

Bahan-bahan 5 sudu tepung (tepung gandum biasa),1/2 cawan nutella dan 1 biji telur.Boleh double kan resepi ini untuk dapat lagi banyak brownies.

Cara-caranya : campur semua bahan sampai sebati.masukkan dalam cup.dan bakar pada suhu 180c selama 20-30 minit.Terlalu mudah! Selamat mencuba! :)











3 comments:

Fiza Rahman said...

Sangat senang. Boleh cuba nih.

Izan Ishak said...

3 bahan je? biar betul ni.... nanti ada masa nak pegi cari nutella jugalah. kalau ada stok pun kejap je abis sbb sedap....

Ummi Salsabila said...

Ya,sgt senang! selamat mencuba!!!