ads

Tuesday, June 18, 2013

Nuffnang

Assalam Alayk

Kelmarin buka account nuffnang.Lama tak buka pun sampai lupa password.Sekali tengok earning.Eh Ya Allah! Ya Rabbi! Wahhh! Alhamdulillah! Tak sangka,banyak dah earning rupanya.Memang betul lah kalau kita dengar, famous blogger boleh dapat income tetap dengan blogging kan? Ceh sekarang baru nak percaya?.Alhamdulillah.rezeki anak ni


Tengok statistik blog ni, ramai yang baca dari orang orang yang cari info di google.Alhamdulillah ada juga manfaat kita sharing-sharing di alam maya ni.

Entry yang paling banyak di lawati :
1. Makanan sunnah bagi ibu hamil
2. Resepi ikan salmon
3. Manfaat minyak zaitun ibu hamil
4. Menu bayi 10 bulan
5. Mengembara ke Sabah Borneo
6. Merangsang kretiviti anak
7. Rahsia susu ibu banyak

Yelah,bila mereka google, cari info.Terus terlompat ke blog kita.InsyaAllah lepas ni gigih nak menulis lagi info bermanfaat dan sharing mering lagi.Thanks to all my readers, Thanks to my customers :)

Monday, June 17, 2013

Jubah nursing / Jubah menyusu muslimah

Assalam Alayk semua!

Berita baik untuk ibu-ibu menyusu muslimah.

Butang depan,Nursing friendly Jubah untuk ibu-ibu
Gaya sopan,manis dan cantik untuk dipakai di hari raya
Harga sangat berpatutan dan murah dari pasaran

Cepat! sebelum kehabisan stok :)
Dapatkan produk kami di Risha Collection

Hubungi kami di : 
Whatsapp 0132642323
Email : rishaclothing@gmail.com
Pilih saiz dan corak kain mengikut code seperti di bawah.
follow kami juga di facebook kami DISINI untuk dapatkan update terkini.:)











Risha Aysha Lacey Nursing Jubah ( ada 5 pilihan warna). Klik ke facebook kami untuk order.



Risha Samraa Nursing Jubah.Cantik sangat jubah ni. Ada 3 pilihan warna :)

Risha Reyhana Nursing Jubah. RM89 sahaja.Tinggal dua sahaja pilihan warna.


Risha Kalila Nursing Jubah.Ada 5 pilihan warna sweet comel.

Risha Daania Nursing Jubah.Ada 5 pilihan warna.Cantik potongan jubah ini.


Order di facebook kami : PM kami di fanpage Risha Collection atau ke website kami www.rishacollection.com

Hubungi kami di rishacloting@gmail.com untuk sebarang pertanyaan :)                                  



Rahsia susu ibu banyak melalui pemakanan kita.Susu banyak dari 'real food' Nak tahu? Klik Di SINI
Milk booster yang merupakan sunnah nabi kita di SINI. Makan dapat khasiat, dapat pahala InsyaAllah.
Follow facebook Sihat,Cantik,Berkat untuk lebih banyak update dan offer produk kecantikan dan kesihatan.

Mini Cheesecake..Say cheese!

Assalam Alayk!

Punyalah lama dalam draf.Nak share resepi simple.Resepi Cheesecake paling senang dan sedap

Sebelum bersalin mintak resepi dari kawan di instagram.Tiba-tiba terberanak.Haha.Terperuk dulu lah cheesecake jawabnya.

Dan akhirnya,selepas 2 bulan cheese cream tersimpan dalam freeze.Oven kembali berbau harum.Syukurlah menjadi..Sampai tak cukup.Anak-anak suka.Adik-Adik suka.Nanti boleh buat lagi! :)


blueberries bagus untuk kulit.sedap tapi mahal lah benda cenonet ni kan.

untuk base : finely crush 140 g biskut marie ( saya guna digestive biscuit) dan 70 g melted butter.
bahagikan mixture biskut sama rata ke dalam case/ cupcake or muffin cup.( about 1 firmly packed tablespoon per case)

beat 250g cream cheese ( softened) dan 40g caster sugar

masukkan dua biji telur ( jika saiz kecil,kalau besar guna 1 sahaja) dan pukul sehingga sebati

masukkan 1 sudu besar lemon jiuce dan 150ml thickened cream

divide evenly, sedia untuk di bakar : 20 mins pada 180 celcius

Kemudian hiaskan dengan jem dan blueberies.Yummm.Siap!
Saya doublekan resepi.
Dapat dalam 20 + biji cheesecake.senangkan.Simple je resepinya.Selamat mencuba! :)

Friday, June 7, 2013

Adam is 3

Assalam Alayk

16.5.2013 - Alhamdulillah Anak ini sudah berusia 3 tahun.official weaning off setelah mendapat adik.Tahun ini dia sebagai seorang Abang yang penyayang.

Sihat membesar, Bijak senang masuk ilmu bermanfaat.InsyaAllah anak soleh dan musleh.Pemimpin di masa hadapan insan berjaya yang taat perintah Allah.Amin..

Adam yang sentiasa bersama Ummi, harap bila Ummi dah tua, jangan lupakan ummi ya Hihi