ads

Thursday, May 7, 2015

Camne life a mom of 4?

Assalam 

Lamanya tak update blog..Busy teramat 
Hari ini seorang kawan bertanya soalan di atas..Camne life as a mom of 4? 
Jawapannya terlalu sibuk,tak cukup masa.Nak balas soalan dia pun lambat reply.Hehe.

Dan tika menulis entry ini, Sarah masih belum tidur.Bermain lagi.Tadi dia nak mengempeng, aku tak bagi sebab dah penat lama sgt dia nak nyot nyot.Apa lagi dia mengamuk menjerit jerit.Terus tak jadi tidur.tiap2 anak problem yang sama je, susah nak wean off.Ini pun abi dia dah hantar dia pi play school, kalau tak siang pun nak mengempeng je.tak boleh buat kerja apa..Ambil dia petang, apa lagi balai dendam la dia.nak syusyu Nak syusyu.

Sepanjang life as a mom of 1,2 or 3.Aku tak pernah melalak melainkan masa aku sakit bersalin,HAHAHA of course la kan.Dan masa aku admit ward, bacteria infection masa tu Sarah baby lagi.Tapi as a mom of 4 aku teriak ritu sebab penat sangat...huhu.Dan aku kerap tidur lambat sebab waktu malam lah aku nak buat macam2.dan esok pagi2 dah bangun hantar anak2 sekolah bla bla bla seterusnya rumah, makan minum,layan customers,uruskan bisnes pakaian aku ( my passion, my 5th baby)

Alhamdulillah.Semua rezeki Allah beri.rezeki anak2.Seronok bisnes.Syok dapat pegang duit sendiri, tapi kita penat pula, kelam kabut nak handle.Tulah orang cakap, ada duit, masa takde.Ada masa, duit tarak! HAHA

Alhamdulillah juga anak2 sihat, baby tak banyak ragam.keluar kerja, bawa baby kemana2.Nangis nak susu jela.tinggal kdg2 tak menang tangan.Sorang melalak, nak siapkan kakak nak ke sekolah, sorang nak perhatian.Bila situasi ini datang serentak pabila kita seorang diri.Alllahuakbar, Tuhan saja lah tahu.Baru lah tahu camne mak kita besarkan kite adik beradik.sian mak..sayang mak.Huhu

Anak2 cepat membesar.enjoy the moment, enjoy the miserable.tahu, nanti rindu!

Oklah sekian bebelan seorang Mak.macam aku sorang je penat! Semua mak pun penat.Masa anak Dara boleh lah enjoy, tengok CD korea ulang berapa ratus kali pun takpe! Haha




1 comment:

Allene typicalmommy said...

tgk cd korea tu mmg win.. hahaha