ads

Wednesday, August 28, 2013

Tuesday, August 27, 2013

Outdoor Photography

Assalam Alayk semua!

Update sedikit

1 ) Sarah Jubah Plain ( 6 warna pilihan) - Jubah nursing dengan butang di hadapan.
Material : Satin silk

2 ) Sarah Jubah corak bunga (3 warna pilihan) - Jubah nursing dengan butang di hadapan.
Material : cotton crepe

3) Glitter shawl cukup besar dan labuh untuk tutup dada & belakang.

4) Anisa Jubah
Material : Thick Lycra











Sesi photography 26.8.2013

Lokasi : Shah Alam
Photographer : Za photography
Make up : Rufa Ishak
Outfit : Ruccimodisch
Model : Ummi Salsabila, Rufa, Yana, dan si comel Sarah.

Sunday, August 11, 2013

No bake Oreo Cherry Tart : Dessert senang untuk Eidulfitri

Resepi pencuci mulut yang mudah.Perkongsian dari kawan di Instagram.Sangat mudah malah so sinful! 

Resepi di gambar bawah.sumber dari
http://www.mowielicious.com/home/2012/06/no-bake-oreo-chocolate-cherry-tarts.html

Saya ikut resepi tersebut.kecuali tak letak  golden syrup dalam choc ganache.Saya takde removable bottom tart pan.Maka saya guna springform pan saja.oh ya, cherry segar saya beli di Giant.:)

Untuk penggemar coklat.Selamat mencuba!















Wednesday, August 7, 2013

13 Syariat menyambut Eid Mubarak mengikut sunnah nabi

Di kesempatan ini, pada hari terakhir Ramadhan sebelum kita menyambut Hari Raya Eidu Al-fitri saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua pembaca blog ini.
semoga amal ibadah kita di sepanjang bulan Ramadhan ini telah diterima olehNya.
 Apabila para sahabat Rasulullah s.a.w bertemu di Hari Raya, sebahagian mereka mengucapkan kepada yang lain: “Taqabbala Allahu minna wa minkum”

Selain itu, saya juga ingin meminta maaf jika di sepanjang kita bersama, saya tersalah,tersilap atau terkasar bahasa terhadap anda.
semoga persahabatan kita akan menjadi lebih baik lagi selepas ini.

Kita juga akan menyambut Hari Raya sama dengan Saudi dan Qatar dan kawasan sekitarnya
walaupun mereka berpuasa lebih awal.
Di Malaysia berpuasa selama 29 Ramadhan.Kan? Huhuhu
Di sini saya titipkan 13 syariat menyambut Eid Mubarak mengikut sunnah nabi.Semoga bermanfaat :)



Selamat beramal, Semoga Eidul-fitri anda penuh kebahagiaan dan keberkatan.

P/s : Tahun ni beraya berlima..Syukur Alhamdulillah Hihi

Tuesday, August 6, 2013

Ramadhan 1434H

Assalam Alayk!

Alhamdulillah dapat menjalani ibadah puasa bagi Ramadhan 1434H kali ini.Macam tak percaya.Ramadhan lepas mual loya mengandung.Tup tup jumpa Ramadhan semula.MasyaAllah cepat masa berlalu!

Ramadhan bulan mulia.bulan persaudaraan.bulan dilimpahi rezeki.
Di Masjid awal-awal ramadhan dah penuh jadual untuk sponsor makanan berbuka puasa, sponsor untuk makanan qiam.Hulur sedekah pada yang miskin, meraikan Anak yatim. Jiran-Jiran bulan ini lah bertukar-tukar juadah.Kenalan berkirim-kirim hamper makanan.Bulan puasa ini lah kita jumpa macam-macam jenis kurma ciptaan Allah.Bulan ini.Semuanya berebut-rebut nak pahala berganda-ganda.

Ramadhan bulan kasih sayang.Suami isteri balik awal.Ibu-ibu excited merancang menu berbuka puasa.Ahli keluarga sama-sama kecoh berkecah di dapur.Susun juadah berbuka.Susun cawan pinggan.Kemudian tadarus Al Quran, solat, terawih berjemaah. Bukankah bahagia? Lebih banyak masa berkualiti bersama.Ramadhan yang bahagia.

Tahun ini Aufa mula memahami puasa.Di tadika, tidak disediakan makanan seperti biasa.Jadi, mereka dilatih berpuasa.Aufa pagi- pagi memang susah nak makan.Minum susu saja.Bila sampai rumah je terus request macam2.Hehe

Aufa : kenapa teacher tak bagi Aufa makan macam dulu? Aufa lapar lah Ummi.

Ummi : sekarang ni bulan Ramadhan. Allah suruh kita puasa.puasa tu kita tak boleh makan & minum.
Aufa : oh..cepat lah Ummi.Lapar.Nak makan Nasi, Ayam goreng, burger, roti John, carrot, aiskrim, coklat.Semua sekali! 

Nafsu makan budak kecil.Kemain!

Dan sekarang dia boleh terangkan kat Adam. Adam tanya puasa tu apa Ummi? Ummi sakit eh?

Aufa explain kat adiknya.Puasa tu tak boleh makan, tak boleh minum...tak boleh korek hidung!! Sambil masukkan jari dalam hidungnya! Haha

Dan Sarah pula.Adakalanya bangun bila kami bersahur atau berbuka.Tetapi molek elok mata menonton tv.Kadang-kadang juga dok teriak minta pegang, mahu menyusu juga.Biasalah nak kasi meriah kan? Hehe.Ramadhan tahun ini adanya dia.Si comel ceria membahagiakan. Alhamdulillah.

Dan sudah 27 Ramadhan1434H.cepat rasanya kan? Rindu Ramadhan.Semoga Allah temukan kita semua dengan Ramadhan tahun hadapan.Amin Ya Rabbal Alamin.