ads

Friday, June 26, 2009

Makan- Makan @ Shah Alam

Hari ini ummi puasa...so far so good.alhamdulillah.susu aufa ade.lagi 1 jam nak berbuka..cuma tekak rase kering.perut dah berkeroncong.hari ini nak berbuka di LT Cafe , Arabian Food.memang sedap.dah byk kali pi coz dekat je dgn umah.actually, arabian food is abi's fav food.jika mahu cuba.mehla ke d Anjung 7, sek 7, sebelah unisel. salad

abi's.nasi arab & kambing


menu



ummi's , Royal Food maliky

Selamat berbuka kepada yang berpuasa!







Thursday, June 25, 2009

Brainy Baby VCD


Ini hadiah untuk aufa.sebab aufa behave masa teman ummi shopping ari tu.ok aufa..if behave je, ummi belikan tau! Peek a boo cloth book mmg lama dah berkenan.kwn2 aufa pun ramai dah beli kan? Vcds tu rembat dari toys R us.Brainy baby vcd ada byk.rasenya dlm 12pcs.but ikut development anak kita la.ummi pilih yg mana macam best je.ummi pilih learn & laugh, peek a boo, and animal.yg lain tu KIV la.kopak la ummi nak beli sume.he3.yang barney's musical castle tu, ummi yang tergedik2 nak beli.Hi Barney!!!! ha3. nak tgk barney yang montel itu mnyanyi n menari...he3. Brainy baby Vcd tu rm 15.90 per pcs.if ada jual pirated ok gak.jimat sikit,ops!!!! he3..kita tgk aufa suka ke tak?


Ini reaksi & aksi aufa masa 1st tgk peek a boo Vcd.fokus.sambil tu mulut mengomel2.tegak je duduk sampai cd abis! wow! suka bangat dia.ktorg siap gelak2 kan dia pndai tgk TV.Peek a boo Vcd ni byk tunjuk gambar baby, byk object and colourful.sukalah dia..bagus Vcd ni sbb mcm dia ada berinteraksi dgn anak kita.pastu dia selang selikan dgn menyanyi2.suka lah aufa siap tepuk tgn lg.


ini 2nd time dia tgk.terlopong dia enjoy the Cd.look, happynyer anak ummi.suka bila time nyanyi2.clap hands and goyang2 badan depan belakang.baru tgk peek a boo Vcd je.yg lain blum buka.bila dia leka camni sempat juga ummi nak prepare lunch.he3!
lagi satu, ummi baru download Free download little reader teaching tools.untuk anak cepat membaca.thanks watie for inform.click here for it! bagus juga if uols join their forum community.
p/s: ramai yer pi sara kids open day.US xconfirm gi.kn tgk jadual cik hubby..

Iqram Halal House

Depan Kedai

Iqram Halal House adalah merupakan sebuah kedai yang memasarkan produk sejuk beku, perusahaan kecil sederhana, barangan bumiputera yang berkonsepkan produk yang halal dan berkualiti (halalan toyyibah).

 produk frozen.perencah masakan, daging, ayam organik, aiskrim, kuih muih.macam- macam ada.semua dari bumiputera.
produk kesihatan dan stokis HPA

Iqram Halal House sudah beroperasi selama 3 tahun.Ia juga merupakan pemborong dan peruncit produk halal.antara produk- produk yang terdapat di sana adalah pelbagai makanan frozen, produk dari timur tengah, produk kesihatan, produk minuman, produk PKS dan lain- lain.

kordial, sos, kicap, mayonis dari bumiputera

keropok lekor, pelbagai kopi, dan pemborong produk dari timur tengah seperti kurma, kismis, buah tin.



semua produk halal dikumpulkan di sini

Iqram Halal House memerlukan pembekal produk halal.kepada yang berminat boleh hubungi kami. Iqram halal house sedang mengadakan promosi 3 bungkus kuih frozen RM10.dan kepada yang berminat untuk mendapatkan bekalan pelbagai produk halal boleh dapatkan di

IQRAM MARKETING
27, Jalan Udang Putih 2/KS 3, Off Jalan Yadi (Sebelah Speed Mart 99)
41300 Klang, Selangor.
03-33718984/019-6502942

Monday, June 22, 2009

Selamat Hari Ayah dan Abi!!

Salam sayang semua.Entry kali ini tentang father's day.ummi & aufa nak buat ucapan sikit...:)
Happy Father's Day to my beloved dad.Ayah, terima kasih atas segala pengorbanan mendidik dan membesarkan kami.Terima kasih atas segala2nya.Semoga Ayah sentiasa sihat dan ceria.
To atuk, aufa kata kalau rindu kat aufa boleh tengok aufa kat dalam blog ini.atuk dah pandai buka kan? boleh tgk aksi dan aktiviti aufa yang macam2 ni..i love atuk! muah! :)



Selamat Hari Bapa kepada abi yang tersayang.I just wanted you to know that how lucky i am to have you as my husband and as a father to our child.Semoga abang berjaya mencapai segala yang di hajati.aufa kata, thanks coz sabar dgn karenah aufa, jaga aufa, besarkan aufa..i love u abi! muah!


Our presents for our fathers.blue for my dad ( atuk) and pink for abi.:). kad tu kami tulis sama2.kan aufa?? hehe.
Walaupun hadiah ni xseberapa.tapi kami ikhlas tau.hehe.ummi beli.aufa tolong pilih.;p
Hadis Nabi (SAW) :
4 Perkara yang membahagiakan :
1. Isteri yang solehah
2. Rumah yang luas
3.Jiran yang baik
4.Kenderaan yang selesa
SEMOGA AYAH & ABI BAHAGIA SELALU..WE LOVE OUR SUPERDAD!! :)

Saturday, June 20, 2009

Met Dr Irfan Khairi

Khamis 18 July, kami ke Hotel Cititel,midvalley coz abi di jemput untuk ke talk Dr Irfan Khairi and Dr Azman Ching.Actually, ini kali kedua abi hadir ke talk ini.ummi teringin nak dengar juga. tapi aufa mana boleh masuk.;p.so, ummi just hang out & shopping kat midvalley.Actually, this is my first time jumpa Dr Irfan Khairi.abi? i dont know how many times.dia rajin pi IK's seminar or talk.abi mmg big fan of IK.so, ummi pun da terikut.;p

Talk ini berkaitan untuk membina usahawan berjaya dan bagi yg sudah menjadi usahawan dapat mengembangkan lagi bisnes mereka.peoplepreneur biz school diwujudkan untuk mencungkil idea, or bakat seseorang untuk menjadi usahawan,membimbing dari segi theory dan practical hingga berjaya oleh mentor perniagaan Dr Azman Ching, Dr Irfan Khairi dan Sir C M Lee Allen.Selain itu, dapat mewujudkan network komuniti dengan sharing and conference with other entrepreneur.itulah matlamat utamanya.ummi just dengar abi cite je.plus, millionaires byk berkongsi pengalaman dan memberi banyak motivasi untuk menjadi usahawan berjaya.

IK bannner.cute? ;p



talk tu berkaitan topik ni.. ramai dtg..

Dr Irfan Khairi, jutawan internet.menjadi jutawan semasa berusia 25 tahun.bapa kepada 4 orang anak.simple je kan?


Dr Azman Ching.MLM Miliionaire.dan dia kembangkan biz dia bila jadi jutawan.abi kata speech die per hour di bayar RM10,000.wow! dia pun simple & baik.friendly.bila nampak ummi & aufa tunggu abi.dia tegur & making jokes with us.dia kate muka anak u sebijik macam u ye.;p

yang ni Sir Allen. dia ni jutawan gak.dia jadi jutawan dlm masa 2 thn jual perabot ke timur tengah.tapi xlama pastu dia bankrap.tapi dia usaha & yakin.then, dia bangkit semula & skang mantain as a millionaire! salute la.dia share mcm mana nak maju biz, nak bangkit dr kejatuhan.dan nak terus berjaya.dia share pengalaman dia.suprisely, ummi jupe mama fiza! mama fiza pun di jemput rupanya..happy jupa mama ;p
happynyer..aufa pun excited jupe Dr irfan Khairi.Dr Irfan sempat interview aufa lagi.tibe2 ada peminat cilik lak.dia tanya aufa tak mengantuk ke, nama aufa, da bape bulan.anak dia beza 2 bulan dengan aufa.namanya Cinta Strawberry Abadi.if xsalah eja lah.unik kan?




Abi with Dr Irfan.abi always excited pi IK's talk.xpe, abi amik ilmu & aura ek.mode gelak.coz Irfan ckp suh tmbah anak lagi.tak cukup tuu...haha.


.
A great friend and a positive lady.suprise! jupe mama fiza.masa tu ummi lepak kat lobi.abi sms mama fiza ada.ummi pun excited la.nak jupa mama fiza gak.hehe.ummi sempat tanya camne dia uruskan anak2 dia.ummi kata camne aufa ni tak nak letak.dia kate, dia pun sama.dia dukung je anak dia yg last tu.plus, she not babywearing her baby.abg & kakak dia ok dah pndai sendiri2 kan.yg baby ni, dia kata xpe..layan je dia.dia syg n manja dgn kita.bukan lama pun dia nak berdukung camni.nanti bila dah dpt kaki dia xnak da.bila masak, dia letak baby dia kat tepi n explain that she's cooking.jgn marah2..and dia tahu sume our story coz dia baca my blog.hehe.dia kate mcm2 ye aktiviti aufa.ada buku baru, toys baru..even she know our new red! haha.dia kata bagus ummi layan dia.i love her attitude and determination.salutela! slalu be positive, think positive.and always charge up my baterry! thanks dear! mama fiza mmg hebat.even Dr Azman and Dr Irfan puji mama fiza hebat! u are rock mama!



aufa dah boleh duduk.so, ummi baru pasang rainbow stroller yg lama tersimpan tu.boleh dia main sambil ummi shopping.;p


masa ni almost pukul 12 am tau.aufa good girl.friendly.sume kate kata aufa behave je.masa shopping kat mid valley pun aufa behave je.baik anak ummi..aufa, u met Dr Irfan at 8 months ok! haha.

p/s: some pics from little kittle.thanks mama fiza!

Wednesday, June 17, 2009

Mandi Pool

Ini aktiviti aufa weekend lepas.ummi xdapat pi gather.tapi kena ikut abi pi Putrajaya tu...after abi abis meeting. abi kata, jom kita amik our anak2 buah, mira, mirul and aniq.bw pi pool skali.umah dorang dkt je dgn putrajaya.so,baru happening! especially aniq.boleh mandi dgn aufa skali.;p this pic special untuk aunties sume.time ni masa baru beli swimsuit & float tu.ummi tu excited suh aufa pose.layan jela...;p

Ummi xingat nama bangunan tu.tp pool tu dkt dgn alamanda.dkt presint 16.masuk bayar rm1 je sorang.So, layan jelah pics budak tecik ni..;p

mula2 takut2..aufa, cpt vroom..vroom..pin..pin... eh, takut ke?.ni bath tub besau ni.aufa kan suka mandi..
pastu celup2 tgn..

pastu baru excited! tepuk2 air, lonjak2 kaki..
ummi nye pun sama excited,terus terjun kolam.xmenyempat tuka baju.haha.teruk betul! ummi sorang je mak budak masuk dlm tu.xmalu..;p

look, dia xnak naik.da sonokla tu.;p


jumpa kakak ni.comel la kakak ni.pose jap dgn aufa.aufa sebuk tgk swimsuit dia.aufa kate,eh, asal bju dia lagi cun?



ni abg aniq.abg aniq lg excited.teror swim!


pas mandi & tukar baju.pose with our abi ;p


kak mira a.k.a mira jonas yg slalu comel..:)

comel aniq senyum. aufa xreti duk diam..nak buat acrobat ke....:p
ok,next time kite pi pool lg ok syg ..:)

Tuesday, June 16, 2009

Our New Red :)

Semalam kami ada hal di bandar puteri.then kami singgah di AEON Bukit Tinggi.Saja2 jalan2.sambil2 tu macam biasalah bagi flyers Score A.cari customer.hehe.Tiba2 abi kata, nak beli apa ye? ku hanya jawab nak pi Jusco.nak cari present father's day.Tibe2 abi kata kita beli digital camera nak? ku apa lagi.boleh saja! hahaha.kami terus ke Sony centre.usha2...then, kami terus terpikat kat benda alah merah ni. since , red always being our fav color.hehe.
Sony's new edition, T900.it's so cool, smart & stylish! plus, it's red! i like! antara features yg ku suka iAuto, intelegent recognition scene and face detection.smlm abi try abi gmbar ktorg dlm gelap. dia bole detect mana muka ummi & aufa.haha.and picture mmg clear n terang.mcm berlampu lak.yg len ummi suka features Wide and Touch screeen.screen dia mmg besau & men touch2 je.mmg canggih manggihla.plus, die ade features smile shutter.dia le detect our smile.hehe.yg penting boleh snap pic yg bergerak.pic xblur.yg ni sesuai aufa yg suka gerak2 tu.hehe



Other Features:

DSC-T900: 12.1 megapixels


4x Carl Zeiss Vario Tessar optical zoom

HD Movie MPEG4 , Stereo

3.5-inch Xtra Fine touchscreen LCD

Sleek & Slim

available in silver, black, red and bronze


more info, klik sini

p/s: happy .lalalala...;p. pasni makin bykla pics anak ummi yg shomels tu. aufa, smile!!!..hehe

Sunday, June 14, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest

slm.masih sempat kan enter contest ni.cepat2!!! last minute betul...tapi nak join gak..hehe.


I'm joining this contest because I'm proud with my pretty lovely baby.Even, each moment is a precious ever when she came into our life. I agreed with the sentence "babies are adorable creatures".Alhamdulillah.Thanks Allah for giving us "our precious darling" and I would never regret to do it again! haha. Thanks to Moms Bloggers Planet for this chance to win the presents even to get many friends as well! :)


WHY MY BABY SHOULD GRAB THE TITLE " CUTEST BABY IN RED"?
I think because she looks so adorable and shining in red. She also looks tasty like strawberry. So Yummy!!! The picture proved that red really loves her! Plus, she could win a hardcover Photobook to freeze her precious moments and I could get a new handbag!


Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.
1.Get a photo of your baby in RED (red dress/red shirt/red pant/red hat/red towel/red blanket… no! you can’t paint your baby red…ha..ha..ha) - DONE
2.Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest -DONE
3.Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth. - DONE
4.Explain why your baby should grab the title “Cutest Baby in Red“ -DONE
5.Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry. - DONE6.Leave a comment here with link to your blog post. That’s it! Easy peasy. - DONE



Here are the links that must be included in your blog entry.
MomBloggersPlanet :


Our sponsors:









Terms & Condition
This contest is opened to Malaysian babies 0-3 years old only.
Entry must be submitted by a parent or legal guardian.
Contest starts from 1st to 15th June 09.
By participating, you expressly consent for your particulars and photos to be posted on MomBloggersPlanet.com .
The First and Second Prize winners will be automatically qualified for the 2009 Cutest Baby of the Planet contest.
MomBloggersPlanet will select the winners
AliceWonders and PhotoBook Malaysia will handle the prizes delivery to Malaysian address for free. Any delivery outside of Malaysia would have to be chargeable.
Winners are requested to make a blog entry about the prizes they won with link back to MomBloggersPlanet, PhotoBookMalaysia and/or Alice Wonders.
Judge’s decision is final and no correspondence will be entertained
Winners will be announced on MomBloggersPlanet.com and also will be contacted via email.
MomBloggersPlanet.com reserves the rights to change, amend, delete or add on to these Terms and Conditions without prior notice to you and shall become effective on such date as determine by us. You agree to be bound by such amendments.
MomBloggersPlanet.com reserves the right to cancel the contest at any stage, if deemed necessary in our opinion, and if circumstances arise outside of our control.

p/s: bestnye if dpt present nye, hardcover photobook and new beg!

Saturday, June 13, 2009

Uwaaaa......frustnye..


Jumaat 2pm : ke giant.berdua dgn aufa.beli barang dapur.beli bahan- bahan untuk buat lasagna.nak bwk ke MSK gather.dalam kepala macam- macam pikir.sampai barang2 dah di bayar tertinggal di cashier.sempat jalan- jalan.smbil2 bg flyers score A.beli baju aufa.beli blouse ummi.nak balik.perasan.eh, mana brg2 tadi!!! wargh!!! tertinggal.kelam kabut...pi cari blk mana counter td.tunjuk resit.budak cashier tu bg brg td.siap ckp,akak ni menonong je.camne boleh tertinggal..uwaaa...malu.sabo jelah budak ni...just jwb,pikir mcm2la dik..tensen je..

Alhamdulilah, dapat 2 client yang berminat dgn score A.happy sikit..


Jumaat 12am: hubby da tido.aufa baru tido.dia dah tido baru kita boleh buat kerja.dlm kepala da set nak buat apa.nak kemas brg2 nak pi sok, nak gosok baju, nak ke dapo sediakan bhn2 lasagna.sambil2 rebus lasagna.bukak laptop.tahu tak nape esok? ummi ingat 14 june hari sabtu.naseb bek tergerak hati cek blk.hari Ahad la...siap ckp dgn hubby sok anta pukul 8pg kat tasek sebelum tido td.uwaaaa....


Sabtu pagi: Hubby tanya tak jadi pegi ke? haha.sokla bang.silap...

Abi: abang ada meeting kat putrajaya la sok pagi.smpi petang.next time la pi gather tu..ikut abg.

ummi : ??? la yeke...uwaaa........frustnye..de wat lg ke gather cmni nnt...


so, sori kwn2 sume..ummi xdpt pi gathering sok.xde rezki nak jumpa uols...sori sgt2x...maafkan kami ye..

Thursday, June 11, 2009

Aufa ke Cameron Highland

Salam semua.ramai yg sudah bertanya mana entry ke cameron.hehe.nak sharing tips ek.ok,ini gambar aufa dan family ke cameron ari tu.and ummi buat review skali psl cameron ni.Em,ini adalah percutian ke 2 aufa, slpas genting.aufa well behave je kat cameron.lagipun ramai yang melayan dia.
aufa on the way to cameron.tido je dlm keta.sebelum2 ini if ummi ke cameron, mesti muntah.tak tahan.tu lah ujian nak ke cameron. jln2 pusing2.pening2.loya.tapi this time ummi berjaya control..ummi mkn gula2 tak henti2.berjaya tak muntah sampai ke atas.yey! syabas bete!;p

last ummi ke cameron tahun lepas,2008.dgn abi.mase tu aufa belum ada..;p. tapi kali ini ummi pi banyak dah berubah.byk hotel2 baru.dan ada lg projek2 baru sdg dijalankan.makin majulah cameron.cameron view? Subhanallah! mantain cun je.Hotel kami menginap.Hotel De la Ferns.Di Tanah Rata.Baru buka 2 bulan.Cantik sgt!


Cantik Interior designnya.berangan nak bwk balik lampu itu.;p. Tapi hotel baru ini, servisnye lambat.bilik belum ready.pekerja belum cukup.lama juga kami menunggu di lobi.:(
Atuk aufa.baca paper sambil menunggu.serius je...aufa dah tak takut atuk ;p

Ini nenek aufa.hat and hand glove tu baru beli di brinchang.dua2 RM10 sahaja.saja nak bergaya.:) kami sampai tengahari.singgah lunch di brinchang.di sana byk restoran melayu.cuaca kat bawah makin panas.cameron pun sama.tak sejuk lagi macam dulu2.cuma sekali- sekala angin sejuk bertiup.tapi still mengigil2 bila waktu malam dan pagi.
Kami menginap di family suite.2bilik, 1 hall, dan bathroom yang besar dan bersih.interior design bilik memang cantik dan moden.lengkap dengan iron, 2 LCD TVs, freezer, cofee section.sangat2 berpuas hati!


at strawberry farm.aufa sudah ketiduran.ummi tetap mahu posing.look, aufa berpeluh2.ummi beriya je pki sweater! ;p




if ke sini tak boleh miss aiskrim stroberi.dan juga coklat stroberi stick dan ice blended stroberi. yummy! really fresh!



Petangnya kami singgah di pasar malam brinchang.berdepan dgn balai polis brinchang.pasar ini dibuka pada weekends.tp dibuka setiap hari masa school holidays.dibuka dari pukul 6pm smpi 11pm.mmg happening!.mcm2 stall.mcm pilihan.dari ole2, sayur2an, makanan goreng2 hingga ke nasi lemak dan nasi kerabu.:)
sayur2 borong.pilih2...paling murah ummi jumpa 16 bungkus rm10!





aufa in red.nak join contest cutest in red.belum sempat.masih terbuka ke?


aufa yg hepi and excited.berendam dlm bath tub.best2 bathroom ada bath tub besau..hehe.aufa tepuk2 air, tepuk2 tgn,gelak2..xdpt pi pool lagi.bath tub ni pun jadilah.:p


aufa di cafe.mantain dengan tocang satu. ada makanan tuk aufa tak ummi?
cafe yang cantek.food yang sedap...ku mkn byk2.gemok.;)
ni mak cik aufa.skang study lg kat uitm.mak cik aufa ni baik tau.dialah yg uruskan aufa.cebok,mandi,suap mkn, pki baju, lyn aufa.hehe.ummi just breastfeed je.yabedabedu!!ummi bercuti betul ni. ;p tq mak cik!

ha, ni mak su aufa.baru darjah 3.mak su sgt bam bam.;p. hobi mak su ialah makan, merajuk dan bercakap.suka pau ummi.hehe.mak su pun rajin jaga aufa.sayang mak su!

Di Kea Farm Market.shopping time!!.mostly market was crowded.full parking.dahlah kena parking tepi jalan.sempit.pastu jadi jem.memang ramai orang.so, time nila penjual nak kaut untung .harga brg2 pun naik sikit time camni.apa nak buat.ummi suggest uols pi ke Kea farm market.Market ni paling femes skali.kat sini byk pilihan.mcm2 kedai ada.so,boronglah apa yg berkenan.fresh flower, vegetables, fruits, cameron tea, strawberry, toys,tshirt, cactus,pokok2,jeruk stroberi, jus, coklat stroberi,bantal stroberi, payung stroberi,lolipop stroberi pun ada....sume stroberi ada..;p

stroberi tgk kualiti.if gemok2 lg mahal.dlm rm12-rm15.pandai2lah tawar menawar.

pilih yg mana anda suka? ummi ari tu beli 3 bungkus rm10. oh ya, tempat lain yg anda patut pi ialah ladang teh- minum teh smbil hirup udara segar dan melihat view yg cantik.selain itu, kami juga suka singgah bergambar di smoke house, tanah rata.hotel itu cantik.byk bunga.cantik untuk bergambar2.:p..tapi tahun ini kami tak sempat singgah 2 tempat tu..



aufa's special pose tuk aunties sume..bergaya dengan topi stroberi baru.saya dah 8bulan...Happy 8 month young dear ;p aufa behave je di cameron.good girl.next time boleh bwk jln lagi.:)

ini fresh flower dah dihias atas cofee table ku..ke tepi sekejap kamu bunga palsu! lalalala....hehe

yang ini kat meja makan.roses yang sedang mekar ;p



















p/s: some pictures from mywisewife.com. bagi nmpk menarik sikit.byk gambo.xla pics kiteorg duk posing je. ;p



p/s: hope dpt membantu to kwn2 yg nak ke cameron pasni.lg2 to Ummi khayra.weekend ni kan nak pi,happy holiday!



UPDATE : rupa2nya strawbery farm yg kami pergi & nikmati aiskrim strawberi nye tu ialah milik papa mama miya.my dad kenal papa miya, seorang arkitek.my dad mmg suggest kami ke sana sbb that farm owned by malay.yg lain byk chinese kan.i'm so happy to know it! nnt kami ke CH lagi.boleh singgah ke umah mama miya lg.if mama miya blk malaysia la.;p uol pi cameron singgahlah ke KHM farms.klik sini untuk lihat blognya.