ads

Friday, May 29, 2009

Milestone dan Karenah Aufa

Salam Semua.Ada yang sudah bertanya bila ummi nak update blog ni..huhu.sgt busy melayan karenah aufa yg tak terlayan skang ni.aufa sungguh mendengki ummi nak berblogging.hahahaha.ni dia tgh tido.ape lagi...cpt2! huhu.


ni ada some pictures aufa semasa pegi kenduri di johor,awal bulan ari tu...(aufa ketika 7months)

ummi nak update Milestone aufa for 7months:

-mulut makin kepoh.pot pet..pot pet..mcm2 bunyi die buat.

- anak ummi dah ada gigi 2batang.skang bila sengeh,dia kelihatan sgt2 comel coz nmpk gigi2 itew!

- anak ummi dah positif to food.dah pndai mamam...
- dah tahu nama dia aufa,bila panggil,dia pandang! hahaha.
- dah pandai tegur orang.bila abi balik keje.dia pon tego abi in her language..ngeeee..
-aufa dah kenal orang.tgk mood jugak if dia nak orang.if mood baik org len amik ok.mesra alam je.if mood xbek,sume xnak.abi pon dia xnak.ummi je dia nak.huhu.ummi perasan dia takut dgn org laki.dgn atuk and pak lang dia pon xnak.
- hobi aufa skang is tepuk tgn.bgn tido, nak tido,mandi,makan, tengok tv..lg2 bila jln2,hepi2.abis sume tepok tgn je.xtunggu ummi nyayi pok2 amai2 da..
- aufa suke gak tepuk2 mulut smbil nyanyi.yg ni ummi xajar.xtau mane die dapat! huhu
- aufa suke main peek peek a boo dan main geletek2..
-bile dengar music dia suke gerak2kan bdn kedepan keblkang.joget ke..hahhaha.
- aufa skang duk mengundur2 je.undur2 masuk bwh kusi,meje,katil sume.sesekali dia angkat punggung...xsabo ummi nak tgk aufa duduk!
-suka cmpak2 mainan.* mr duck dia da ilang.mane ntah pegi*.dlm byk mainan,dia suke jugak remote tv, & hp ummi!
- bila bace buku skang.ummi point to, dia pon buat point to.dia pon nak pegang buku,dia pon nak selak buku! amboi!
- suke perhati orang buat ape..ade skali dia tgk je ummi minum air gune straw.pastu aufa grap straw tu,die pon ikut nak minum.isap& geget straw tu.dia dah pndai tiru ape kite buat.so,skang ni ummi ckp dgn abi.kn jage behaviour skit.dia dah tahu ikut tau!!
- suke bende cantik2 cam jewelleries! bila nmpk orang pki gelang or cincin.dia akan belek2 smbil mulut mengomel2 "eh..eh..eh..".hahaha.xpadan tecik ah budak ni!
dan nak cite pasal karenah aufa, anak kesyangan ummi lak skang..
- dia xbole kene tinggal sorang2.xnak letak langsung.so, ummi susah nak buat keje skang.bawak dia ke hulur hilir.bila kite letak,dia akan melalak sekuat2 hati.kuat betul dia menangis skang! ummi dah menyusukan,dah lyn aufa,dah bacakan buku sume..tapi dia still nak berkepit.dia xsuke tinggal sorang2...if ummi tinggalkan,dia xmelalak.mmg nasib baiklah ummi that day!
-so,bila dia xnak letak langsung.ummi dukung or pakai baby sling.memasak, menyapu or sidai baju sambil kendong dia! aduih.anak ummi ni..noty ke manja? ade org kate baguslah tu, dia manja & syg ummi dia.ada pulak orang kate susah camni.dia buli mak dia.coz dia tahu mak dia tak keje..abi pulak kate ummi manja kan aufa sgt2..ye ke ummi manjakan aufa.....???
- lg satu dr dulu, aufa mmg nak tido nak 'gayut' lama2.now,aufa dah pandai.bila 'gayut' skang kaki aufa atas badan ummi..tgn dia pgang baju ummi.aufa takut ummi tinggalkan dia.kdg2 bile kite bgn,dia pon bgn..bila tido kejap je plak tu.bile dia tido je,boleh marathon buat keje termasuklah blogging ni.huhuhu.aduh..anak ummi....
- maid jiran kami ada tanye.ummi tak nak amik maid ke...susah camni .aufa xbole tinggal.ummi tak bole wat kerje...dlm hati, " ish,takkan lah sampai kene amik maid, xperlu rasanya.ummi just jawab, if ada maid, saya pulak yang xde kerje nanti.huhu.lgpun abi xsuke amik maid2 ni..
- aufa skang, xnak sgt dengan abi.dia prefer ummi than abi.if bad mood.ummi je dpt pujuk aufa.tak makan pujuk abi...sian abi..abi merungut.aufa tak sayang abi..sayang ummi je..huhuhu.sian lak.yelah,aufa dah tahu beza orang yg selalu bg perhatian & layan dia.abi busy.balik keje dah penat.tak de mase nak uruskan aufa.hanya ada masa nak bermain2 & bergurau je dgn aufa...sian abi..huhu.abi kene luangkan masa lebih untuk aufa pasni.tak pe,nanti lama2 aufa pahamla..
aufa sayang, ummi tetap sayang aufa walau ape pun..syg aufa gak!
p/s: bila jiran2 nampak ummi buat kerja kat depan umah sambil kendong aufa.dorang kate siannye kat ummi..huhuhu.so,dorang dtg amik aufa sambil ummi habiskan kerja.naseb bek aufa nak org.dia tak nak balik pulak!
p/s: bila dok umah,melayan anak.kite pulak xterlayan...huhu.kdg2 tension gak.tapi sabar2...tgk balik aufa ni.cair blk jdnye.hahaha. camne ek if mommies yg anak2 ramai2 tu..ummi tgk ok jer...????
ok2, chow! bye sume! aufa dah bangun!!!!! :)

Tuesday, May 26, 2009

On Aunty Rodie Wedding

Ahad lepas, berlangsungnya majlis persandingan aunty rodie.slpas reunion di old town ari tu, Minum Petang di Old Town.kami berjumpa lagi.:).kami pergi sama2 naik kereta aunty huda.aufa dah siap.tunggu aunty huda dtg.suka pic nih.aufa posing manja! hehe
inilah pengantin yang diraikan, rodie & ben.sgt berseri2 & happy.bila tgk pengantin teringat pulak time kawen dulu.mmg sgt2 happy! sengeh lebar jer..huhuhumember2 lama ummi.from left aunty umai, her husband & baby husna, uncle PG, and uncle burn.lama xjupe dorang ni.ktorg sampai lambat.tak sempat jumpa umai..
yang nih kawan aufa & damia juga.namanye husna.baby sama batch jugak! :) dah besar dah husna..husna sebaya dengan damia.lahir beza sehari je.Happy Birthday Husna.dah setahun da!
cewah! the arrival of 2 mak budak & 1 anak dara.huhu.husband masing2 ada hal.so,kami pegi sendiri je..mengelek anak masing2...:) pukul 3.30pm baru ktorg sampai.rmi member2 dah balik.xdpt jumpe...:(
uncle PG pegang aufa jap.tapi aufa tak nak.dia dah kenal orang.melalak kuat!mood dah tak baiklah..aufa mengantuk lah ummi..Pg, thanks for the pics.:)
damia ok jer dgn uncle azrul.lama xjupe si azrul ni.waa.uncle azrul tuh dah boleh kawen lah.pandai layan budak! haha


comel tak kami? sume ingat aufa and damia twin.sebab pakai baju sama! ummi aufa & ibu damia, aunty wana shopping sama2 masa wholesale poney ari tuh! mmg plan nak pakai sama2..hover excited je mak2 nye! hahahaha..
pandai dorang berkawan..aufa nampak suka kwn dgn damia.suka main sama2..:)


damia is so adorable..cantik kan dress ni.beropol2..comel damia mengayakan nya...:)


aufa, anak ummi comel juga.aunty wana geletek aufa.baru dia senyum..:)

uih,sedapnye damia minum air sirap.haus dia.damia dah minum air sejuk and makan nasi minyak lagi..selera je dia..bestnye.. damia in action..mata bulat! bulu mata damia lentik.mcm pki maskara! huhuhu
aufa bad mood.meragam dah.ummi BF jap.tp dia mengantuk.time tido die..sian anak ummi
sesi bergambar ramai2..bukan sng nak jumpa camni.bila ada event camni br bole berkumpul.
wif aunty huda.TQ coz tumpang kan kami..nanti huda dah kawen dah susah nak mintak tolong:)
aufa mengantuk posing dgn umminya..:)
pukul 4 lebih, kami beransur..pasni aunty huda punye turn pula kawen.kite tunggu ok...
p/s: ktorg silap plan.lmbt smpi.sedih juga xsempat jumpa member2 lain.susah nak jumpa.ada yg sejak grad xjumpa.masing2 busy dgn hal masing2 kan.yg dah berkeluarga busy dgn life masing2..bila ada event camni je boleh jumpa..
p/s: rindunye kawan2..rindunye zaman belajar2 dulu..byk sgt kenangan :(

Friday, May 22, 2009

Check up dan Imunisasi

Jumaat pagi lepas aufa ada appoinment dengan Dr Fadzillah untuk check up dan injection pneumococcal.Appoinment pukul 9am.Tetapi pukul 8.30am aufa dah sampai DEMC, Shah Alam.Awal aufa bangun siap2 nak jumpa doctor.nasib baik aufa ok dan tak meragam. sambil tunggu Dr,kita posing dulu..:)
aufa sedang mengemas.aufa buat bising.nyanyi2la,jerit2la,tepuk amai2la.semua orang tengok je dia.huhuhu.dalam nursing room.boring.lamanya tunggu...aufa masih ada mood.posing and main2 lagi.aduh,lambatnye..Doc ada hal.lambat masuk pula hari ni. aufa dah tertido after Breastfeeding..
pukul 10am baru dpt jupe Doc.punyalah lama tunggu kan.....
Mula2 doc tanya development aufa.pastu doc cek aufa. cek pernafasan ok and perut aufa tak kembung.pastu doc inject aufa.mula2 aufa diam je.pastu bila hujung2 baru dia nangis.Baru rasa sakit.Bila ummi angkat and dukung, terus aufa diam.doc kata aufa strong girl.kejap sgt nangis nye..ummi jelah penawarnye.huhu.

now, aufa dah 70cm.tinggi ok.berat 6.65kg.Doc tunjuk graf berat badan dia menurun sikit......Doc kata masa lahir 3kg and few months pastu berat aufa ok.naik banyak.tapi pastu dah susah naik.hukhukhuk.sedih and risau...Doc kata maybe coz dia dah aktif.tapi berat dia masih paras normal.Doc suggested, teruskan susu badan and make sure dia makan 3 kali sehari.kena make sure berat dia xturun lebih dari normal..... ummi sgt risau ...nape anak ummi comel je ni:(
aufa's next appoinment bulan 7.gap 2months for the 2nd dos pneumo.

So, ummi put some info about Pneumococcal Disease.
Penyakit Pneumo ni boleh mengakibat penyakit2 merbahaya lain seperti
1) meningtis - jangkitan pada selaput yg melindungi otak.ia boleh menyebabkan kerosakan teruk pd otak yg menyebabkan komplikasi spt kecacatan mental, hilang upaya fizikal spt palsi serebrum, sawan dan masalah pendengaran.
2)pneumonia - radang paru-paru,batuk dan kesukaran bernafas.
3) jangkitan pada telinga tengah dan jangkitan pada darah.- demam panas dan telinga akan bernanah, muntah-muntah,keletihan dan kesakitan.dan kadangkala mungkin mendapat sawan dan kekejangan.
UPDATE :
Cost imunisasi + consultation = rm360.mmg mahal.but, prevention is better than cure!
ummi pun tahu imunisasi ni from ummi khayra, mommy melly and momma mia.TQ for info & sharing.:)

sonot aufa.first time duduk dlm trolley.nampak gigi aufa dah 2 batang:)
balik ummi singgah giant beli barang dapo & aufa's food.
p/s: risau berat badan aufa turun..tapi syukur alhamdulillah..aufa sihat..sume ok,tak de pape.cuma slim je anak ummi ni..:)
p/s: aufa xdemam pulak injection kali ni.pelik.kuat juga anak ummi ni.

Thursday, May 21, 2009

Yummy Apple n Chicken

Sejak masuk 7months ni.aufa dah ade perubahan positif to food.dah pandai makan.yey! senang sikit hati ummi.aufa paling suke bubur ayam dan sup ayam.dia memang suka ayam kot..:)
So, semalam ummi terjumpe blog uncle chef , LOVE is FOOD ni. TQ to munirah coz inform blog ni.bagus blog ni.byk resepi2 baby yang patut kite sume cube! jom join or link blog uncle chef.hehehe. ( uncle, ummi da tlg promote nih.hehe)



so, ummi cuba resepi yummy apple n chicken dulu.coz bahan2 sudah memang sudah ada.resepinye di sini yer

aufa tunggu ummi masak.actually,angkut dia ke dapur sekali. if tak,melalakla dia..





sempat snap picture sementara bubur masak.huhu.layanla aksi aufa tgh nyanyi smbil tepuk mulut nih..


uncle chef,ummi ubah sikit.ummi masak bubur dulu.then, baru add apple & ayam.sama jugakkan?


pastu blend.yey! da siap! aufa,jom mamam.sebelum tu, ummi rasa dulu.em,sedap.rasa manis2..


sonotnye tgk aufa da pandai makan.aufa dah tak luekkan.dah tak loya2, dan dah pandai buka mulut bila ummi suap.huhu.bestla pasni ummi try lagi respi uncle chef! hihihi.look,shomot anak ummi makan.byk juga dia makan..:)



yey! aufa dah kenyang.lega nye if aufa selalu camni.makan banyak2 lagi tau sayang.baru sehat!.nanti boleh cepat besar lagi! Thank you so much uncle chef! create lagi resepi best2 untuk kami ye.:)

p/s: alhamdulillah.leganya....senang nye hati ummi...:)

Pesta menempek award!!!

Salam semua! hari ni ummi nak present award yang terkumpul slame ni.byk wo...mcm awards.tapi rasa mcm xlayak je digelar mcm2 dengan awards sume nih.anyway,terima kasih.ummi terima dgn gembira dan berbesar hati.so,sila lyn award yg berjln diatas kapet putih.hahaha.kpd sume kwn2 yg belum dpt awards ni.sila amik mane2 yg berkenan yer.:)

Award from my niece, amirah.menarik & kreatif award2 dari mira ni.suke2! yang paling best award nenek yang rock nih.kalah nenek aufa! huhuhu...:)





Award dari zuhaini dan padnani.TQVM.blog ummi xde la amazing mane...huhuh.award ni kene jwb solan.aduiih!refer kat bwh skali yer.
Award dari mama auni.
ummi suke award dr mama auni cute miut!



award dari mama auni,kak yong, & ummi aleesya
Awards dari kak yong.kak yong mmg byk dpt award & hadiahkan pulak kat ummmi.kak yong byk kwn.fofular! awards dari kak yoong kn jwb solan jugak.


nih solannyer :
Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie :
padnani-

1. Blogger yang saya baru kenal dalam dua tiga menjak ni..tp mcm da sgt rapat. :)
2. Blog beliau best! rasa tenang & puitis bila baca...:)
3. Ada anak teruna yang hensem & chubby! kisses to hafiy!
4. Seorang yang SAHM yg berada di oman..sgt happy being SAHM.samalah kite..:)
5. suke beri komen yang best2 kat blog ummi..;p
Zuhaini -
1. dah lama kenal sejak mula2 berblogging.anatara yg terawal ku jupe blognye.menarik!
2.rasanye orgnye creative & expert.tgkla blog die...:)
3.cute mummy to alia yg comel!
4. fofular dikalangan blogger.
5.rajin memberi komen di blog ummi & blogger2 len.mesti jupe dia dimana2.blogger tegar ni! :)
Kak Yong -
1. kenal sejak awal2 berblogging.kak yong yang approache ummi dulu.huhuhu.thanks sudi kwn dgn kite..:)
2.ibu hebat kpada 3org cahayamata, fikri, anis & aliya.
3. now kak yong is SAHM juga..
4.blogger tegar.expert!rajin update! byk kwn2.fofular jugak!
5.blognye mmg best.mcm2 info ada.org kate kecil2 cili padi kak yong ni.
Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :

1. lahir pada 6 sep 1984.ingt ek.nnt wish tau! huhu
2. di lahirkan dan dibesarkan di klang
3. Fully enjoy being SAHM..can give fully concentration on my family.(sama with nani) :)
4. obses with breastfeeding :)
5.Suka berkawan, frenly, suka cari kwn baru.ms blajar dulu mmg fofular & rmi kwn.cewah!!
6. Mudah terpengaruh.xboleh dgr pndapat org lain yg bercanggah.mesti emo xstabil jdnye.
5. Tgh syok berblogging & online shopping!
6. Looking foward to WAHM.minat dgn bisnes.doakan yer..:)
7. Tgh sibuk practice belajar masak online.syiok!
8. anak sulung dr 6org adik beradik.
9. Sgt sensitif & shengeng! suke nangis kuat2 mcm bdk kecik.kan abi?hahaha
10. sgt takut dgn kucing! lari & melompat bila nmpk kucing.huhuhu
Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka :
1.Yatie chomeyl ~ mak buyung yang vogue & mantain comel.now berada di jepun.suke blog beliau yg menarik.boleh terbang usha2 tgk jepun skali.kdg2 tergelak2 bace blog die! and tal lama lg baby SN nak lahir! yey! :)
2.mama auni ~ mama yg kecil molek & sweet.nama anak kami ala2 sama..auni vs aufa.ummi dulu antara dua nak pilih auni ke aufa.anyway,auni dah setahun lebih & sgt chubby!
3. ummi aleesya ~ ummi kpd aleesya yg cute. stay di johor.baru je kenal sjk contest cute baby ritu.rajin dropped & bagi comment.thanks yer.:)
4. suziey ~ ibu kpd aqeel yg ensem & putih melepak.hehehe.suziey ni mmg sempoi.sonot baca blog dia.kdg2 terbahak2 juga dibuatnya.blogger tegar ni.even bz dgn keje,study lg.sll update blog & bg comment kat blog ummi.Thanks byk2 ye..:)
5. ummi khayra ~ yg ni xbole miss.ummi to khayra comel.sgt tegar berblogging even bz di ofis.rajin share many good info mcm bby food,breastfeeding, and etc. salute sgt dgn pumping mum ni. :)
6. kak dinie ~ ibu kepada sorang anak dara alia yg petah & cerdik.rindu kat kak dinie & citer alia..seorang SAHM juga.byk beri peringatan berguna dlm blognya :)
7. ibu arifa ~ ibu kpd dalila yg sgt comel, mata bulat & mulut seksi.hehe.ibu yg tabah menghadapi ujian drnya.baru baca kisah keguguran nya.
8. intan @ mama arissa ~ baru je kenal.mempunyai anak yg sgt comel & chubby.gewam sgt! mcm anak omputih.baru2 ada kua majalah pa&ma, front cover lagi.comel! mama arissa ni pun blogger tegar.berblogging untuk anaknya bila waktu mlm..:)
9. ibu umairah ~ my cousin.ibu kpd nur umairah qarirah yg berusia 5thn.kak as,bila lg nak tmbh.cpt2!!!. nanti odah kejar..hehehe
10. nadnye - ibu kpd 3org chy mate.and her lil girl lebih kurang sbaye dgn aufa.Sarah namenye.cheeky & chubby sgt2.gewam! baru je kenal & rajin singgah tinggal komen disini.thanks yer sis..:)
ok,dah setel..horay! sila buat yer....:)

Wednesday, May 20, 2009

TAG pasal anak

ummi has been tagged by mama auni.
1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
baru sorang & baby girl.

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?:: planning??hmm,ade..tgu aufa 1thn kot..:)

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
my lil princess name is SALSABILA AUFA BINTI SHAFIEE.
SALSABILA is nama salah satu mata air di syurga.AUFA pulak bermaksud yang SETIA,YANG PATUH. Abi kata maksudnya boleh dielebratekan org yg patuh & setia to Allah shj boleh menikmati mata air tersebut di syurga.punyelah bersungguh abi terangkan kat ummi masa pilih name tu.


4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
abila..siap cek2 dlm Al-quran.nak name anak dia ada dlm Quran.ummi follow jer.hehehe.


5. Darimana tercetus idea memberikan nama anak anda?

last minute jugak.nak daftar nama baru finalize.sblm tu refer dari majalah PA&MA ade name SALSABEEL, buku nama baby,dari lagu YASIN tu. kihkihkih,and refer to Quran too..

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?

insyaAllah..uih solan..kihkih.actually, no idea..suka nama simple & ala2 arab gitu! if girl,Sarah kot,Zahra kot.if boy Rayyan.(dari dulu nak name tu if boy).

7. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?

kalo boleh nak ramai.sbb mmg keturunan ramai anak ni.huhu.insyaAllah depends to rezeki.min 6 orang kot..ikut my mom..:) mybe 3 boys, 3 girls.huhu.


8. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan . berapa jarak beza umur anak anda? xberkenaan yer.hehehe.


9. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?

insyaAllah kalo boleh nak boy pulok la.abi nak sgt baby boy.


10. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?:: ciri?

em,perangai same is shengeng,shuka nangis,shuka jln2,shuka shopping,shuka shenyum, and shomot tapi shomel! montok kat pipi & peha.kihkihkih. if tgk muke tak taula.mcm byk ikut abi dia kot! ms lahir sume ckp ikut abi..hukhuk.


11. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
shomels! aufa mase 6bulan.tgh tido atas push chair tesco!

12. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni::: nk tag sape yer???
1)ibu umairah
2)mummy adam
3)nani @ ummi hafiy
4)ibu arifa
5)mama syaza
6)nadnye
7)mrz adz
8) ummi khayra
9)dan laen2 gak..sya tujukan kt blogers yg sudi nk wat tag ni..if yg da wat just ignore k..tqqq..

Tuesday, May 19, 2009

Minum Petang di Old Town

Sabtu lepas, ummi jupe kawan2 ummi masa belajar dulu di Old Town White Coffee. Actually ini idea kawan ummi, aunty rodie yang baru selamat nikah pada hari jumaat.aunty rodie nak pindah perak after majlis sanding nanti caz ikut hubby yang kerja di sana.selain itu, kami juga celebrate birthday damia, kawan aufa yang sudah berusia 1 tahun pada 10 mei ari tu.Happy Birthday Damia!!!


ummi & aufa.aufa tak nak pandang kamera.:)

inilah pengantin masa majlis pernikahannye.auncle ben & aunty rodie.slmat berbahagia.Thanks belanje kiteorg.kihkih.

yang ini pulak kawan2 ummi yang lain.from left, huda, wana with baby damia and mala. after this, aunty huda & mala pulak nak kawen.yey! em..semua kawan2 ummi berkerjaya.ummi je SAHM..:) .

hah, inilah kawan aufa.nur damia aina.aufa dan damia beza 5bulan.coz after ibu damia kawen,5bulan pastu ummi follow.so,baby pun satu batch! huhuhu.
aufa tak reti duduk diam.aktif betul.damia sangat suka makan.sangat chubby tau!

my niece, mira pun ikut..bawak lari anak dara orang jap.sian dia.sume dok tanya and usik dia..naseb bek dia okey and mantain cun je.kihkihkih..bawah ni layan pics aufa,ummi & mira ye..
aufa posing duduk atas high chair..suka dia!


aufa dah mengamok nak tido...

thanks mira for the pics..credit to mira..aufa tak reti duduk diam.pics gerak2 sume.



mira & ummi.sama cun tak? nak mengorat yang mana satu?kihkihkih.abi jangan marah haa....


before balik,kami singgah beli kek di secret recipe.kek chocolate almond walnut kot namanye.sedap sgt! kek ni untuk celebrate hari ibu with MIL.turn celebrate with MIL this week even lambat sikit..:)